Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Κινέζος Πρόεδρος χαιρετίζει το νέο έτος

🇨🇳  Ο Xi Jinping, κάνοντας απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, τόνισε ότι το 2021 θα σηματοδοτήσει το έργο μιας σύγχρονης σοσιαλιστικής χώρας, για την οποία «ο αγώνας αποτελεί τη μόνη επιλογή»
(ΣΣ |> αν και έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το «σοσιαλιστική χώρα» -δεδομένου πως πρόκειται για καπιταλισμό, αξίζει να παρακολουθήσουμε τις κύριες αποστροφές της ομιλίας του.

Ο Xi Jinping, επίσης πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ηγήθηκε της συνάντησης της Εθνικής Επιτροπής της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Κίνας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη για να κλείσει το 2020.
Ο Xi έκανε μια ομιλία στην οποία αποτίμησε τα θεμελιώδη ζητήματα της χρονιάς που τελειώνει και προχώρησε στις προβλέψεις για την Κίνα του 2021, μεταξύ των οποίων τόνισε την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη άνω των 100 τρις γιουάν (περίπου 15 τρις$).

China Covid

Στάθηκε ιδιαίτερα στη στάση του λαού της χώρας απέναντι στην πανδημία.
«Αντιμέτωποι με την απροσδόκητη επιδημία του COVID-19, δείχνουμε την ανθρώπινη αγάπη, δίνουμε προτεραιότητα στους ανθρώπους και τη ζωή και δημιουργούμε το έπος της καταπολέμησης της επιδημίας με επιμονή και συντονισμό όλων των δυνάμεων», είπε.
«Δείχνουμε το θάρρος με το οποίο επιτελέσαμε την αποστολή ενάντια στην επιδημία, την σταθερή και ακατανίκητη θέση επιφυλακής, την ευθύνη να μοιραζόμαστε τα βάσανα και τις δοκιμασίες, την ηρωική θυσία και τα συναισθήματα της αλληλοϋποστήριξης », πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους, εκφράζοντας τη υποστήριξή του στα άτομα που αντιμετωπίζουν ανάγκη έκτακτης περίθαλψης.

Στον οικονομικό τομέα, ο Xi τόνισε ότι η Κίνα μπόρεσε να ξεπεράσει επιτυχώς τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας και έγινε η πρώτη χώρα που μπήκε σε φάση ανάπτυξης μετά την οριστική υπέρβαση του Covid-19.
«Η χώρα μας ήταν η πρώτη από τις κύριες οικονομίες στον κόσμο που πέτυχε θετική ανάπτυξη και το εθνικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ- GDP) για το 2020 εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε νέο επίπεδο και θα φθάσει τα 100 τρις», είπε.
Ο Κινέζος ηγέτης επεσήμανε επίσης θετικά αποτελέσματα παρά την πανδημία, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της χώρας του.

«…
Οι καλλιέργειες δημητριακών πέτυχαν πολύ καλή συγκομιδή για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά.
Ο δορυφόρος Tianwen-1 Mars (ΣΣ |> διαπλανητική αποστολή στον Άρη με ρομποτικό διαστημικό σκάφος, με δορυφόρο, κάμερα, σύστημα προσγείωσης και rover), ο σεληνιακός Chang’e-5 (ΣΣ |> μία από τις διαστημικές αποστολές του Κινεζικού Προγράμματος Εξερεύνησης της Σελήνης, με μη επανδρωμένο διαστημικό όχημα – ονομασμένο προς τιμήν της Κινέζας θεάς του Φεγγαριού, προσεληνώθηκε και επέστρεψε πίσω,17-Δεκ-2020) , το επανδρωμένο βαθυσκάφος Fendouzhe και άλλα επιστημονικά ερευνητικά έργα έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο.

Η κατασκευή του λιμανιού ελεύθερου εμπορίου Hainan «πραγματοποιήθηκε με μεγάλο δυναμισμό», είπε.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο Xi πρόσθεσε ότι «το 2020, έχουν επιτευχθεί μεγάλα ιστορικά επιτεύγματα στην ολοκληρωμένη οικοδόμηση μιας μέτριας ευημερούσας κοινωνίας και έχουμε επιτύχει αποφασιστική νίκη στη μάχη να εκπληρώσουμε το πιο δύσκολο πράγμα στην απελευθέρωση από τη φτώχεια.
Ξεκινάμε την τελευταία επίθεση στο φρούριο της ακραίας φτώχειας.
Σε 8 χρόνια, σχεδόν 100 εκατομμύρια κάτοικοι της υπαίθρου που ζούσαν σε δύσκολες συνθήκες έχουν δεν είναι πλέον φτωχοί σύμφωνα με τα ισχύοντα εθνικά πρότυπα, ενώ 832 φτωχές περιοχές έχουν καταφέρει να βρεθούν πάνω από το όριο της φτώχειας»
.

Ο πρόεδρος μίλησε για την ανάγκη να συναντηθούν οι λαοί μέσω διαύλων αλληλεγγύης, συνεργασίας και ολοκλήρωσης, επισημαίνοντας ότι είναι η στρατηγική που πρότεινε η Κίνα και ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται.
«Οι λαοί όλων των χωρών πρέπει να κρατήσουν τα χέρια τους και να σταθούν μαζί τόσο στην παλίρροια, όσο και στην άμπωτη, με στόχο να καθαρίσουν τους συννεφιασμένους από την πανδημία ουρανούς το συντομότερο δυνατό και να χτίσουν με μεγάλες προσπάθειες ένα καλύτερο σπίτι στον πλανήτη», είπε.

Ο Xi Jinping αφιέρωσε μέρος του λόγου του για να υπενθυμίσει ότι το 2021 θα σηματοδοτήσει την 100ετία της ίδρυσης του ΚΚ Κίνας.

«Η εκατονταετής αποστολή ήταν ορμητική. Οι αρχικές φιλοδοξίες πριν από εκατό χρόνια παρέμειναν σταθερές με την πάροδο του χρόνου (…) Το Κόμμα ασχολήθηκε με τις αιτίες που οδηγούν στα μεγάλα επιτεύγματα της ιστορίας, δείχνοντας την καλύτερη πτυχή του στα εκατό χρόνια ανάπτυξης.
Αν επιμείνουμε στην αρχή της επικέντρωσης –της στήριξής μας στο λαό, πιστοί στους στόχους και τις φιλοδοξίες εκείνων των χρόνων και έχοντας κατά νου τις αποστολές που επιτελέσαμε, αψηφώντας τον άνεμο και τα κύματα, σηκώνουμε πανιά και ταξιδεύουμε μακριά, για να επιτύχουμε αναμφίβολα τη μεγάλη αναζωογόνηση του κινεζικού έθνους
».

«Εύχομαι η χώρα να είναι όμορφη, η χώρα να είναι ευημερούσα και ο λαός να είναι ευτυχισμένος! Σας εύχομαι καλή επιτυχία, τύχη και χαρά!» ήταν τα τελευταία λόγια της ομιλίας του (ΣΣ |> αυτά μας τα παν κι άλλοι…)info Ατέχνως

Οι σχολιασμοί περιττεύουν δείτε και παλιότερο δικό μας σχετικό» -ειδικά την αναφορά για το (πάλαι ποτέ) κραταιό ΚΚ Κίνας, της «Μεγάλης Πορείας»
Σήμερα στην Κίνα έχουν έρθει τα πάνω κάτω με την εφαρμογή του «σοσιαλισμού της αγοράς» (σοσιαλισμού κατ’ ευφημισμό, αφού πρόκειται για καραμπινάτο καπιταλισμό), και το ΚΚ Κίνας καμιά σχέση δεν έχει με το «Κόμμα Νέου Τύπου», του Λένιν…
Όμως μέσω της παραμένουσας σε μεγάλο βαθμό οργανωτικής δομής αυτού που (ιδεολογικοπολιτικά) έχει εναπομείνει και που «φτάνει μέχρι το τελευταίο χωριό –εκεί που δεν μπορεί να φτάσει το κράτος» (όπως αναφέρουν επίσημες κυβερνητικές πηγές) οι αρμόδιοι ξεκίνησαν έναν «λαϊκό πόλεμο» ενάντια στο COVID-19, δηλ. έναν 100% ελεγχόμενο και αποτελεσματικό κεντρικό ρόλο για μαζική κινητοποίηση στη διαχείριση της πανδημίας της Κίνας.
Όπως ακριβώς είχε κάνει κατά τη διάρκεια της επιδημίας SARS του 2003 και του σεισμού Wenchuan 2008.
Με ένα οργανωμένο lockdown-κλείδωμα από την πρώτη μέρα στο Wuhan (Γιουχάν) στις 23-Ιαν-2020 και μέσα σε τρεις μέρες -καθώς η πανδημία εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη χώρα με εθνικό, κατά τη διάρκεια του οποίου, η μαζική κινητοποίηση διαδραμάτισε ζωτικό ρόλο στην οργάνωση ανταποκριτών πρώτης γραμμής και στην παροχή ιατρικής βοήθειας.

  • Με πληροφορίες από telesurtv.net & από το
  • πρακτορείο του κράτους της Κίνας Peoples Dailyapp
  • Όλη η ομιλία του Xi Jinping εδώ