Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Σε παραλία και Αριστοτέλους η πρώτη βόλτα της χρονιάς

Τη νέα παρα­λία και την πλα­τεία Αρι­στο­τέ­λους προ­τί­μη­σαν οι περισ­σό­τε­ροι Θεσ­σα­λο­νι­κείς για την πρώ­τη βόλ­τα της χρο­νιάς, τηρώ­ντας τα μέτρα και τις απο­στά­σεις για την απο­φυ­γή δια­σπο­ράς του κορο­νοϊ­ού. Εκμε­ταλ­λευό­με­νοι την ηλιό­λου­στη μέρα και τις …ανοι­ξιά­τι­κες θερ­μο­κρα­σί­ες, οικο­γέ­νειες με μικρά παι­διά, ζευ­γά­ρια και φίλοι από­λαυ­σαν τον περί­πα­τό τους με θέα τον Θερ­μαϊ­κό, την ώρα που σε κεντρι­κά σημεία συνερ­γεία της αστυ­νο­μί­ας πραγ­μα­το­ποιού­σαν ελέγ­χους. Ελά­χι­στα ήταν τα αυτο­κί­νη­τα που κυκλο­φο­ρού­σαν από το πρωί στις κεντρι­κές οδι­κές αρτη­ρί­ες της Θεσ­σα­λο­νί­κης και από τα λίγα μαγα­ζιά που ήταν ανοι­χτά και είχαν κίνη­ση ήταν όσα προ­σφέ­ρουν take away καφέ και τα ζαχαροπλαστεία.

thessaloniki2

Λίγες ώρες νωρί­τε­ρα οι Θεσ­σα­λο­νι­κείς υπο­δέ­χθη­καν το 2021 με την ελπί­δα ότι η παν­δη­μία του κορο­νοϊ­ού οδεύ­ει προς το τέλος της. Βέβαια οι κεντρι­κοί δρό­μοι της πόλης, από νωρίς την παρα­μο­νή της Πρω­το­χρο­νιάς, δεν θύμι­ζαν σε τίπο­τα τις εικό­νες προη­γού­με­νων χρό­νων και μόνο ο φωτει­νός εορ­τα­στι­κός διά­κο­σμος παρέ­πε­μπε σε χρο­νιά­ρα μέρα. Μόλις όμως οι δεί­κτες του ρολο­γιού έδει­ξαν μεσά­νυ­χτα, σημα­το­δο­τώ­ντας την έλευ­ση του νέου έτους, χιλιά­δες πυρο­τε­χνή­μα­τα φώτι­σαν τον ουρα­νό της Θεσ­σα­λο­νί­κης απ’ άκρη εις άκρην του πολε­ο­δο­μι­κού συγκρο­τή­μα­τος. Πολ­λοί ήταν αυτοί που ανέ­βη­καν στις ταρά­τσες των πολυ­κα­τοι­κιών και βγή­καν στα μπαλ­κό­νια των σπι­τιών τους για να απο­λαύ­σουν το θέα­μα. Η λάμ­ψη των πυρο­τε­χνη­μά­των προ­σέ­φε­ρε μία εύθυ­μη νότα, στέλ­νο­ντας μηνύ­μα­τα αισιο­δο­ξί­ας μετά από μία περί­ο­δο κατά την οποία η Θεσ­σα­λο­νί­κη δοκι­μά­στη­κε από την πανδημία.

thessaloniki3

Την ίδια ώρα, οι έλεγ­χοι της αστυ­νο­μί­ας συνε­χί­ζο­νταν με αμεί­ω­τη έντα­ση για την τήρη­ση των μέτρων κατά της δια­σπο­ράς του ιού. Σύμ­φω­να με το απο­λο­γι­σμό που ανα­κοί­νω­σε το Αρχη­γείο της ΕΛ.ΑΣ. καθ’ όλη τη διάρ­κεια του προη­γού­με­νου 24ωρου βεβαιώ­θη­καν 191 παρα­βά­σεις και επι­βλή­θη­καν ισά­ριθ­μα διοι­κη­τι­κά πρό­στι­μα στην Θεσ­σα­λο­νί­κη. Μπλό­κα στή­θη­καν σε κεντρι­κούς δρό­μους, στις εισό­δους της πόλης, στα διό­δια των Μαλ­γά­ρων και σε άλλα σημεία.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο