Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παιχνίδια πολέμου _Μ.Ζαχάροβα: “Αγοράστε στην Α.Μπέρμποκ έναν χάρτη, ένα βιβλίο ιστορίας και τσίχλες για να λέει λιγότερες ανοησίες”

Ενώ το ματοκύλισμα των λαών στην Ουκρανία καλά κρατεί _θυμίζουμε πω ξεκίνησε –τυπικά 24 Φεβρουαρίου 2022 ήδη 365+31+7 …403+ μέρες και η “ωραία της ημέρα” εκπρόσωπος του ρωσικού υπΕξ Μαρία Ζαχάροβα, με δήλωσή της, απάντησε με bubble gums στα σχόλια της Γερμανίδας ομολόγου της Αναλένα Μπέρμποκ “περί επιθυμίας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να σύρει το ΝΑΤΟ σε σύγκρουση”, συστήνοντας της “να αγοράσει έναν χάρτη και ένα βιβλίο ιστορίας”.

Γερμανία: Η Μπέρμποκ δηλώνει απογοητευμένη που οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα

«Θα ήθελα να ρωτήσω την Α.Μπέρμποκ: δεν γνωρίζει ότι δεν ήταν ρωσικές βάσεις που περιέβαλαν τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά ότι το ΝΑΤΟ επεκτεινόταν ανατολικά κατά μήκος της περιμέτρου της Ρωσίας; Αγοράστε στην Αναλένα έναν χάρτη, ένα βιβλίο ιστορίας και τσίχλες για να λέει λιγότερες ανοησίες», τόνισε χαρακτηριστικά _αυτά σε συνέντευξή της στις εφημερίδες του ομίλου Funke ότι «ο στόχος του Β.Πούτιν ήταν και παραμένει να καταστρέψει την Ουκρανίας ως κυρίαρχη ελεύθερη χώρα και να σύρει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο».

Κατά τη γνώμη της, εάν ο Ρώσος ηγέτης νικήσει, η ασφάλεια στην Ευρώπη και η διεθνής τάξη «θα απειληθούν». Από την άλλη, ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Rob Bauer, σημείωσε ότι η Ρωσία δεν αποτελεί άμεση απειλή για τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Όπως είπε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tacker Carlson, η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτεθεί στις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αφού δεν έχει νόημα να το κάνει.

Μόσχα: Μόνο η συνθηκολόγηση του Κιέβου θα βάλει τέλος στον πόλεμο