Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συν_ριζα: Ώδινεν όρος και έτεκε Μίκι

Έξι ώρες συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αναμενόμενο, οδικό χάρτη ανασυγκρότησης μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Τα μέλη της άρχισαν να φτάνουν το μεσημέρι στα παλιά γραφεία της ΔΗΜΑΡ (σημείο γραφής;) στην Αγίου Κωνσταντίνου, όπου η συνεδρίαση ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση. Απόντες Αλέξης και Τζανακόπουλος.

«Ουδέν νεώτερον»: μέχρι μέσα Ιούλη υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου, το χιλιοστό χωρίς αντικείμενο «διαρκές συνέδριο» (λένε) έκτακτο το Νοέμβρη, ορισμός του Σωκράτη Φάμελλου ως μεταβατικού επικεφαλής της ΚΟ και «μύλος» ο/η/οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (πάτερ παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο)

Ο Χρήστος Σπίρτζης διατύπωσε την πρόταση η εκλογή προέδρου και διαρκές συνέδριο να γίνουν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ πρότεινε επίσης μεταβατική εκπροσώπηση του κόμματος, με τέσσερις αναπληρωτές του απερχόμενου …να πάνε στην ΚΕ και όλοι να παραιτηθούν από τα όργανα κλπ. ενώ

ΣΥΡΙΖΑ-ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Περσινά ξινά σταφύλια…

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, ανήρτησε την ομιλία του (όποιος φυλάει τα ρούχα του …) «πρέπει να προκύψει ένα νέο αντιπροσωπευτικό συνέδριο, που θα εκλέξει νέα όργανα, νέα ΚΕ, νέα ΠΓ και φυσικά νέο πρόεδρο, αφού κατατεθούν ολοκληρωμένες ιδεολογικοπολιτικές πλατφόρμες, με τη συμβολή των μελών και των φορέων της κοινωνίας…», ενώ (επανάσταση στην επανάσταση) «όλα τα όργανα πρέπει να είναι μεταβατικά ή υπηρεσιακά και οι κοινοβουλευτικοί ρόλοι, λόγω της βαρύτητας «κυκλικοί και ανανεούμενοι, σε σύντομες θητείες»

«Το κόμμα μας θα εξαϋλωθεί, αν προσποιηθούμε πως δεν συνέβη τίποτα και συνεχίσουμε με τις συνταγές του παρελθόντος. Το γήπεδο είναι πλέον διαφορετικό. Πρέπει να αφήσουμε το νέο να γεννηθεί», σχολίασε

Στο μεταξύ ένα μετά το άλλο, μικρά και μεγάλα κεφάλια του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται ανάγκη ανάρτησης εν είδει δοξαστικού με φωτογραφία Τσίπρα (κατά προτίμηση θριαμβευτική και με προοπτική, ατενίζοντας το μέλλον _ποιο μέλλον;) μέχρι τελικής πτώσης.

Όπως λέει το τραγούδι σε καφενείο λιάζονταν και το επεξεργάζονταν μέγα το μυστήριο της ζωής… Το ‘χε πει και ο Σπινόζα η ζωή δεν είναι πόζα άλλο αν θέλεις κι άλλο αν μπορείς…

Α. Α

Ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκε μῦν – Τι σημαίνει η φράση