Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άγρια καταστολή στη Νέα Σμύρνη

Στην απροκάλυπτη καταστολή κατέφυγε για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει την τεράστια συγκέντρωση στη Ν. Σμύρνη. Αξιοποιώντας τη δράση μιας ομάδας κουκουλοφόρων που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης, η αστυνομία έπνιξε την πυκνοκατοικημένη περιοχή στα χημικά και επιτέθηκε στους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να βροντοφωνάξουν «όχι» στην αστυνομική αυθαιρεσία και την αστυνομοκρατία τις γειτονιές με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Απρόκλητη επίθεση δέχτηκαν νωρίτερα με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και τεχνικοί τηλεοπτικών συνεργείων από μοτοσυκλετιστές της Ομάδας «Δράση» της Αστυνομίας. Η απρόκλητη επίθεση εκδηλώθηκε στην συμβολή των οδών Χρυσ. Σμύρνης και Πλαστήρα, προφανώς για να μην καταγράψουν την αστυνομική αγριότητα.

nea smurni katastoli 2

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή υπάρχει μεγάλη παρουσία μηχανοκίνητων μονάδων της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ. Ένας αστυνομικός φέρεται να είναι τραυματίας ενώ το κυνηγητό συνεχίζεται στους δρόμους και την πλατεία.

nea smurni katastoli 3

ΕΛ.ΑΣ. και κυβέρνηση παρέμειναν πιστές στο δόγμα της καταστολής και παρεμπόδισης της συμμετοχής στην συγκέντρωση, καθώς σταμάτησαν δρομολόγια του τραμ, αλλά έκλεισαν και τέσσερις σταθμοί του Μετρό.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων