Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Πληρωμένη» απάντηση του ΚΚΕ στο ΜΕΡΑ25 για την «κοινή δράση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 για την προστασία της Δημοκρατίας»

Απα­ντη­τι­κή επι­στο­λή στην πρό­σκλη­ση του ΜέΡΑ25 για «κοι­νή δρά­ση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 για την προ­στα­σία της Δημο­κρα­τί­ας», απέ­στει­λε η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ, την οποία και παραθέτουμε:

«Η όξυν­ση της αστυ­νο­μι­κής βίας, της κατα­στο­λής και του αυταρ­χι­σμού είναι άμε­σα συν­δε­δε­μέ­νη με την έντα­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής. Σε συν­θή­κες δε παν­δη­μί­ας οι κυβερ­νή­σεις αξιο­ποιούν ‑ως πρό­σχη­μα- τα περιο­ρι­στι­κά μέτρα, για να επι­βάλ­λουν μόνι­μες απα­γο­ρεύ­σεις στη μαζι­κή λαϊ­κή δρά­ση. Αυτό υπη­ρε­τεί και στην Ελλά­δα η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ.

Το ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του στα Σωμα­τεία και τους μαζι­κούς φορείς, παλεύ­ουν καθη­με­ρι­νά, ώστε τα ζητή­μα­τα του αυταρ­χι­σμού, της εργο­δο­τι­κής βίας, της προ­στα­σί­ας των λαϊ­κών δικαιω­μά­των, να είναι στην προ­με­τω­πί­δα της εργα­τι­κής — λαϊ­κής πάλης. Σε ό,τι μας αφο­ρά αυτό εκφρά­στη­κε και με τη μαζι­κή “οργα­νω­μέ­νη απει­θαρ­χία” στα κατα­σταλ­τι­κά μέτρα που παίρ­νο­νται με πρό­σχη­μα την πανδημία.

Εκεί είναι που τελι­κά κρί­νε­ται η ανα­μέ­τρη­ση με την κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή κι όχι σε συνερ­γα­σί­ες των “κορυ­φών” των πολι­τι­κών κομ­μά­των, που τελι­κά αξιο­ποιού­νται για άλλου είδους πολι­τι­κές σκο­πι­μό­τη­τες και “αθω­ώ­νουν” δυνά­μεις που ‑κι από κυβερ­νη­τι­κές θέσεις- ανέ­χτη­καν και κυρί­ως ενί­σχυ­σαν την αστυ­νο­μι­κή βία, τους διά­φο­ρους κατα­σταλ­τι­κούς μηχα­νι­σμούς, την περι­στο­λή συν­δι­κα­λι­στι­κών και λαϊ­κών δικαιω­μά­των, με αλλα­γές στο νομο­θε­τι­κό ‑κι όχι μόνο- πλαί­σιο, πάνω στο οποίο πατά και η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση της ΝΔ για να απο­γειώ­σει το “όργιο” τρο­μο­κρα­τί­ας και καταστολής».

Την επι­στο­λή απέ­στει­λε προς τον Κώστα Μπι­τσά­νη, συντο­νι­στή της ΚΕ του ΜέΡΑ25 ο Αχιλ­λέ­ας Κανταρ­τζής, γραμ­μα­τέ­ας της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας του ΚΚΕ.

Το ΜέΡΑ25 ζητά­ει με την επι­στο­λή του κοι­νή δρά­ση «υπέρ της δημο­κρα­τι­κής νομι­μό­τη­τας» μπρο­στά «στην κλι­μά­κω­ση της κρα­τι­κής κατα­στο­λής που πλέ­ον απει­λεί την Δημο­κρα­τία και αφή­νει απρο­στά­τευ­τους τους πολί­τες από τους πραι­το­ρια­νούς των κκ. Μητσο­τά­κη — Χρυσοχοΐδη».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο