Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άγρια καταστολή στη Νέα Σμύρνη

Στην απρο­κά­λυ­πτη κατα­στο­λή κατέ­φυ­γε για ακό­μη μια φορά η κυβέρ­νη­ση, για να αντι­με­τω­πί­σει την τερά­στια συγκέ­ντρω­ση στη Ν. Σμύρ­νη. Αξιο­ποιώ­ντας τη δρά­ση μιας ομά­δας κου­κου­λο­φό­ρων που απο­κό­πη­κε από τον κύριο όγκο της συγκέ­ντρω­σης, η αστυ­νο­μία έπνι­ξε την πυκνο­κα­τοι­κη­μέ­νη περιο­χή στα χημι­κά και επι­τέ­θη­κε στους δια­δη­λω­τές που συγκε­ντρώ­θη­καν για να βρο­ντο­φω­νά­ξουν «όχι» στην αστυ­νο­μι­κή αυθαι­ρε­σία και την αστυ­νο­μο­κρα­τία τις γει­το­νιές με πρό­σχη­μα τον κορονοϊό.

Απρό­κλη­τη επί­θε­ση δέχτη­καν νωρί­τε­ρα με χει­ρο­βομ­βί­δες κρό­του — λάμ­ψης και δημο­σιο­γρά­φοι, φωτο­γρά­φοι και τεχνι­κοί τηλε­ο­πτι­κών συνερ­γεί­ων από μοτο­συ­κλε­τι­στές της Ομά­δας «Δρά­ση» της Αστυ­νο­μί­ας. Η απρό­κλη­τη επί­θε­ση εκδη­λώ­θη­κε στην συμ­βο­λή των οδών Χρυσ. Σμύρ­νης και Πλα­στή­ρα, προ­φα­νώς για να μην κατα­γρά­ψουν την αστυ­νο­μι­κή αγριότητα.

nea smurni katastoli 2

Αυτή τη στιγ­μή στην περιο­χή υπάρ­χει μεγά­λη παρου­σία μηχα­νο­κί­νη­των μονά­δων της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και πολ­λές διμοι­ρί­ες των ΜΑΤ. Ένας αστυ­νο­μι­κός φέρε­ται να είναι τραυ­μα­τί­ας ενώ το κυνη­γη­τό συνε­χί­ζε­ται στους δρό­μους και την πλατεία.

nea smurni katastoli 3

ΕΛ.ΑΣ. και κυβέρ­νη­ση παρέ­μει­ναν πιστές στο δόγ­μα της κατα­στο­λής και παρε­μπό­δι­σης της συμ­με­το­χής στην συγκέ­ντρω­ση, καθώς στα­μά­τη­σαν δρο­μο­λό­για του τραμ, αλλά έκλει­σαν και τέσ­σε­ρις σταθ­μοί του Μετρό.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο