Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθλιότητες ακροδεξιών στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης: Ζήτησαν να ξηλωθεί η αναθηματική πλάκα της απελευθέρωσης

Την αρχή έκανε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στρ. Σιμόπουλος, που ανιστόρητα υποστήριξε ότι τάχα οι Γερμανοί ναζί κατακτητές της Θεσσαλονίκης εγκατέλειψαν την πόλη από μόνοι τους και αμαχητί στις 30 Οκτωβρίου 1944.

Η συνέχεια ήρθε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης όπου ο επικεφαλής της ακροδεξιάς παράταξης «Θεσσαλονίκη πόλη ελληνική» Γιάννης Κουριαννίδης ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου το «ξήλωμα» της αναθηματικής πλάκας που βρίσκεται μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο υποστηρίζοντας πως η πόλη δεν απελευθερώθηκε από τις δυνάμεις του ΕΑΜ, όπως αναγράφεται.

Υπέρ της πρότασης τάχθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα αρχή για τη Θεσσαλονίκη» Ιωάννης Νασιούλας, ο οποίος προκλητικά ζήτησε την άμεση καθαίρεση της αναθηματικής πλάκας, την οποία χαρακτήρισε προπαγανδιστική πλάκα της ντροπής και του ψεύδους!

Στις ανιστόρητες προκλήσεις των ακροδεξιών συμβούλων απάντησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Συμπτωματικά (;), η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 διέκοψε την μετάδοση την ώρα της συζητησης…

Υ.Γ: Ο κρυφοχρυσαυγίτης Κουριαννίδης, που ζήτησε να αφαιρεθεί η πλάκα για την απελευθέρωση της πόλης, πρότεινε στην ίδια συνεδρίαση την ονοματοδοσία της πλατείας απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης σε… «πλατεία Κωνσταντίνου Κατσίφα». Για τέτοια «μπουμπούκια» μιλάμε…