Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντετοκούνμπο ή Τεντόγλου – Ψιλοχαμός στο twitter με αρκετή δόση ρατσισμού, με αφορμή ανάρτηση της Κατερίνας Στεφανίδη

Αφορμή να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο βρήκαν τα γνωστά φασιστοειδή του διαδικτύου με αφορμή tweet της πρωταθλήτριας του άλματος επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία διαφώνησε με τη βράβευση του πρωταθλητή του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, ως αθλητή της χρονιάς μετά την ψηφοφορία του ΠΣΑΤ, υποστηρίζοντας ότι ο χρυσός στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Μίλτος Τεντόγλου, έπρεπε να αναδειχθεί κορυφαίος Έλληνας αθλητής για το 2021.

“Είμαι σίγουρη πως ο Τεντόγλου χέσ@κε, αλλά εγώ δεν κρατιέμαι. Γίνεται σε Ολυμπιακή χρονιά να μην βγει αθλητής της χρονιάς ο χρυσός Ολυμπιονίκης και χρυσός στο Πανευρωπαϊκό Κλειστού (με μισό πόδι); Είναι Ολυμπιακή χρονιά. Το ΝΒΑ γίνεται κάθε χρόνο. Οι Ολυμπιακοί κάθε τέσσερα (πέντε σε αυτή την περίπτωση. Επίσης, η ομάδα του Γιάννη πήρε το ΝΒΑ, όχι ο Γιάννης. Ο Τεντόγλου και ο Ντούσκος πήραν μόνοι τους τα χρυσά στους Ολυμπιακούς. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν είναι προσωπικό το θέμα, ούτε έχει σχέση με το τι πρεσβεύουν. Απλά απορώ με αυτούς που ψήφισαν. Οι αθλητές συνήθως απλά ασχολούνται με την προπόνησή τους και όχι με την εικόνα τους. Η ομάδα του Γιάννη κέρδισε έναν τίτλο που μπορεί να κερδίσει κάθε χρόνο. Δεν καταλαβαίνει ο κόσμος την δυσκολία του να κερδίσεις έναν αγώνα που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, την δυσκολία των Ολυμπιακών”, έγραψε η αθλήτρια του επί κοντώ στο twitter, απαντώντας και σε σχόλια που δέχθηκε.

Κάποια στιγμή, χρήστης του Twitter της έγραψε: “Και στις γυναίκες ολυμπιονίκης έπρεπε να το πάρει. Ο Γιάννης μπορούσε να το πάρει και του χρόνου, η Σάκκαρη μπορούσε επίσης και του χρόνου γιατί θα έχει καλύτερη χρονιά σίγουρα”. H Κατερίνα Στεφανίδη απάντησε με δόση ειρωνείας: “Στις γυναίκες δεν είχαμε μετάλλιο άρα οι υπόλοιπες ήμασταν του πεταματού”

Νωρίτερα, απαντώντας σε άλλο χρήστη, που απορούσε με τη βράβευση της Ελληνίδας τενίστριας και όχι με αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο είχε σχολιάσει: “Μην ξεχνάς ότι η Σάκκαρη αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες όμως. Σε ένα άθλημα που δεν ασχολούνται με τους Ολυμπιακούς ήρθε και έπαιξε και ας μην πήγε όσο καλά ήθελε”.

Αρκετά «τρολ» άρπαξαν την ευκαιρία για ρατσιστικού σχόλια και tweet:

«Γιατί έχει άδικο? Την άλλη φορά ο πσατ να ψηφίσει ως καλύτερο έλληνα αθλητή Ουρουγουανό ποδοσφαιριστή που παίζει στην Ισπανία…» // »Γιατί ο… “Γιάννης” είναι μαύρος αφρικανικής καταγωγής, ενώ ο άλλος είναι Έλληνας !
Απλά και ξεκάθαρα πράγματα…»

και άλλα παρεμφερή.

Και ο Τέντογλου και ο Αντετοκούμπου πέτυχαν κάτι αξιοσέβαστο. Και ο Μίλτος και ο Γιάννης είναι Έλληνες.

Με την τοποθέτηση της Κατερίνας Στεφανίδη μπορεί κάποιος να συμφωνήσει ή και να διαφωνήσει (με αθλητικά κριτήρια), όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι και οι δύο αθλητές πέτυχαν μια ξεχωριστή διάκριση, όπως και ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων