Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ, ο εργαζόμενος λαός θα έπρεπε να το εφεύρει

Γρά­φει ο Νίκος Μότ­τας //

Η σημερινή ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή με αφορμή την επαίσχυντη τροπολογία της κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ πρέπει να διαβαστεί απ’ όλους όσους ταυτίζονται με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Λόγος ταξικός, ευθύς, καθάριος, κατανοητός, χωρίς ίχνος υποκρισίας και πολιτικαντισμού, κατάφερε μέσα σε 20 λεπτά να ξεμπροστιάσει το κυβερνητικό έγκλημα που επιχειρείται να στηθεί ενάντια στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Για πολλοστή φορά, αυτό που οι αστικές γραφίδες αποκαλούν υποτιμητικά «ξύλινη γλώσσα» αποδείχθηκε πως λέει τις μεγαλύτερες αλήθειες. Να ορισμένες «ξύλινες» αλήθειες του ΓΓ του ΚΚΕ από την σημερινή του ομιλία:

«Εσείς, οι βρώμικοι πολιτικά, θέλετε να «καθαρίσετε» τους εργαζόμενους, που έχουν δώσει τη ζωή τους για το κουφάρι που σταδιακά επιδιώκατε να δημιουργήσετε. Γιατί εσείς είστε που φάγατε, φάγατε, φάγατε… Τελικά, όμως, ούτε από τον οικονομικό εισαγγελέα δε θα γλυτώσετε».

«Όσο ωμά και να εκβιάζετε, όση ψυχολογική πίεση και να ασκήσουν τα «παπαγαλάκια» σας, τα κορμιά και οι ψυχές που βγάζουν το ατσάλι, που γνωρίζουν το χάρο, που έχουν το σθένος να συνεχίζουν να δουλεύουν δίπλα στο νεκρό αδελφό τους, που η πολιτική σας σκότωσε, αυτά τα κορμιά, αυτές οι ψυχές «δεν βολεύονται, παρά μόνο στον ήλιο, παρά μόνο με το δίκιο»…

«Εσείς έχετε τους μηχανισμούς λάσπης, διάσπασης, παραπληροφόρησης, μέσα και έξω από την ΛΑΡΚΟ και οι εργαζόμενοι έχουν το μπόι 30 μήνες, μέσα από έναν παστρικό αγώνα, να σας κοιτούν κατάματα».

«Δεν ντρέπεστε; Δεν έχετε καθόλου τσίπα επάνω σας; Με ποιο αιτιολογικό το κάνετε αυτό; Ότι «δεν βγαίνει η ΛΑΡΚΟ»; Οι εργαζόμενοι σας έχουν πάρει και το τελευταίο φύλλο συκής από τα βρώμικα και ψεύτικα επιχειρήματά σας. Και μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε».

«Να ξέρετε, όμως, πως τα αντεργατικά γαλόνια, τα ξηλώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Και τα δικά σας, κύριοι της κυβέρνησης, θα σας τα ξηλώσουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, αν τολμήσετε να ολοκληρώσετε αυτό το έγκλημα. Μη νομίζετε ότι θα σας γλυτώσουν οι παρατρεχάμενοί σας».

«Αλλά έτσι είναι. Ο καθένας άλλωστε έχει διαλέξει πλευρά. Και οι εργαζόμενοι ξέρουν ποιος είναι σταθερά, μόνιμα, με συνέπεια μαζί τους και ποιος είναι απέναντι. Η σημερινή πολιτική αλητεία και ο ωμός εκβιασμός με την τροπολογία δεν πρέπει να περάσουν! Υπόλογοι, ένας προς έναν, απέναντι στην Ελλάδα και τον λαό της, θα είναι όσοι ψηφίσουν αυτό το έκτρωμα!».

Το ‘χουμε πει και στο παρελθόν. Είναι γνωστό. Αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ, ο εργαζόμενος λαός θα πρεπε να το εφεύρει. Το αποδεικνύουν οι καθημερινοί αγώνες των κομμουνιστών, στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, σε κάθε γειτονιά.

Το απέδειξε και πάλι σήμερα ο Δ. Κουτσούμπας και τα υπόλοιπα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Ολομέλεια της Βουλής. Υπενθυμίζοντας σε όλους ότι στον διαρκή ταξικό πόλεμο που βιώνουμε, αργά ή γρήγορα, θα κληθούν να διαλέξουν πλευρά: Ή με το κόσμο του κεφαλαίου, ή με τον κόσμο της εργατιάς.

Κεραυνοί Κουτσούμπα στη Βουλή: «Πολιτική αλητεία αυτό που κάνετε στη ΛΑΡΚΟ, θα πρέπει να ντρέπεστε» (VIDEO)

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα