Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απάνθρωπη δήλωση υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ: Προτείνει διαλογή καρκινοπαθών στα νοσοκομεία για μείωση κόστους!!!

Μια δήλωση που ξεχειλίζει κυνισμό και απανθρωπιά έκανε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια Σπύρος Πνευματικός, προτείνοντας διαλογή ασθενών και συγκεκριμένα καρκινοπαθών (!!!) στα νοσοκομεία προκειμένου να μειωθεί το κόστος για το ΕΣΥ.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο Σπ. Πνευματικός, που μεταξύ άλλων είναι και καθηγητής Ιατρικής, είπε μεταξύ άλλων: «Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων.» και στη συνέχεια έφερε το παράδειγμα της Αμερικής, όπου γίνεται, όπως είπε, cost benefit ratio…

Στην ουσία, για τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, οι καρκινοπαθείς τελικού σταδίου που αγωνίζονται να παραμείνουν στη ζωή, αποτελούν… περιττό οικονομικό βάρος!

Αργότερα, βέβαια, μετά την κατακραυγή, ο Σπ. Πνευματικός δήλωσε ότι… «παρερμηνεύτηκαν» οι δηλώσεις του και ζήτησε συγνώμη από αυτούς που θίχτηκαν.

Καμία παρερμηνεία δεν υπήρξε. Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε, με τα δικά του λόγια, την απανθρωπιά που χαρακτηρίζει το σάπιο σύστημα στο οποίο η ζωή μετριέται με το ζύγι του κόστους-οφέλους.

Να ποιο είναι το… νέο «ΕΣΥ» που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Να, λοιπόν, ακόμη ένας λόγος για να δυναμώσει η μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιούνη, δηλαδή το ΚΚΕ!