Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μ. Σκούφαλος: Η κατάσταση της Υγείας στη Χίο είναι αποτέλεσμα προδιαγεγραμμένων κυβερνητικών και κρατικών εγκλημάτων

«Επει­δή εμείς “λογα­ρια­ζό­μα­στε τώρα”, επει­δή δεν μασά­με λόγια κι επει­δή “σήμε­ρα εγώ, αύριο εσύ”, λέμε καθα­ρά ότι μπο­ρού­με να τους στα­μα­τή­σου­με μόνο με τις αγώ­νες μας, γι αυτό και ήμα­στε και θα είμα­στε μπρο­στά στην πύλη του νοσο­κο­μεί­ου, διεκ­δι­κώ­ντας τα αυτο­νό­η­τα για τους συναν­θρώ­πους μας», επι­ση­μαί­νει σε επι­στο­λή του, ο Μάρ­κος Σκού­φα­λος, δημο­τι­κός Σύμ­βου­λος και επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» δήμου Χίου, ο οποί­ος κατά τη συνε­δρί­α­ση του Οργά­νου κατέρ­ρευ­σε και δεν υπήρ­χε ασθε­νο­φό­ρο να τον μετα­φέ­ρει στο νοσοκομείο.

«Με την παρού­σα επι­στο­λή θα ήθε­λα να ευχα­ρι­στή­σω από καρ­διάς τους συνα­δέλ­φους δημο­τι­κούς συμ­βού­λους συμπο­λί­τευ­σης και αντι­πο­λί­τευ­σης που βοή­θη­σαν στην περι­πέ­τεια της υγεί­ας μου και στη μετα­φο­ρά μου στο νοσο­κο­μείο. Επί­σης όλο το δημο­σιο­γρα­φι­κό κόσμο που έσκυ­ψε πάνω στο πρό­βλη­μα και ξεχω­ρι­στά έναν έναν του φίλους και φίλες που είτε γρα­πτά είτε δια ζώσης μου εξέ­φρα­σαν τις ευχές τους και την αλλη­λεγ­γύη τους. Τέλος τους συντρό­φους μου και συνα­γω­νι­στές μου, που μαζί με τα παι­διά μου και τη γυναί­κα μου έμει­ναν στο πλάι μου μέχρι αργά το βρά­δυ», τονί­ζει και εκφρά­ζει την ευγνω­μο­σύ­νη του «στο ιατρι­κό και νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό του νοσο­κο­μεί­ου μας, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των Παντε­λή Στε­φά­νου και Γιάν­νη Μαλα­φή, που φρό­ντι­σαν για την άψο­γη νοση­λεία μου».

Υπο­γραμ­μί­ζει επί­σης ότι «επι­μύ­θιο της όλης ιστο­ρί­ας με την αδυ­να­μία μετα­φο­ράς μου μέσω του ΕΚΑΒ, ελέω των δια­χρο­νι­κών ευθυ­νών όλων των κυβερ­νή­σε­ων, απο­δει­κνύ­ε­ται το “ή τα κέρ­δη τους ή οι ζωές μας”! Σε αυτό το βωμό έχου­με  θρη­νή­σει θύμα­τα στη Χίο και στη χώρα μας. Η κατά­στα­ση αυτή, δεν είναι τυχαία αλλά απο­τέ­λε­σμα χρό­νιων πολι­τι­κών επι­λο­γών, προ­δια­γε­γραμ­μέ­νων κυβερ­νη­τι­κών και κρα­τι­κών εγκλημάτων».

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο