Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απάνθρωπη δήλωση υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ: Προτείνει διαλογή καρκινοπαθών στα νοσοκομεία για μείωση κόστους!!!

Μια δήλω­ση που ξεχει­λί­ζει κυνι­σμό και απαν­θρω­πιά έκα­νε ο υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής της ΝΔ στην Εύβοια Σπύ­ρος Πνευ­μα­τι­κός, προ­τεί­νο­ντας δια­λο­γή ασθε­νών και συγκε­κρι­μέ­να καρ­κι­νο­πα­θών (!!!) στα νοσο­κο­μεία προ­κει­μέ­νου να μειω­θεί το κόστος για το ΕΣΥ.

Ειδι­κό­τε­ρα, σε συνέ­ντευ­ξή του στον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό ΣΚΑΪ 100,3 ο Σπ. Πνευ­μα­τι­κός, που μετα­ξύ άλλων είναι και καθη­γη­τής Ιατρι­κής, είπε μετα­ξύ άλλων: «Ένας καρ­κι­νο­πα­θής τελι­κού στα­δί­ου δεν είναι υπο­χρε­ω­τι­κό… δεν θα τα κατα­φέ­ρει, δεν έχει καλή πρό­γνω­ση, πρέ­πει κάποια στιγ­μή να τρα­βή­ξου­με μια γραμ­μή. Για­τί; Για­τί είναι πάρα πολύ δύσκο­λο να μπο­ρέ­σου­με να αντα­πε­ξέλ­θου­με στα έξο­δα που χρειά­ζο­νται για την αντι­με­τώ­πι­ση των συναν­θρώ­πων.» και στη συνέ­χεια έφε­ρε το παρά­δειγ­μα της Αμε­ρι­κής, όπου γίνε­ται, όπως είπε, cost benefit ratio…

Στην ουσία, για τον υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή της ΝΔ, οι καρ­κι­νο­πα­θείς τελι­κού στα­δί­ου που αγω­νί­ζο­νται να παρα­μεί­νουν στη ζωή, απο­τε­λούν… περιτ­τό οικο­νο­μι­κό βάρος!

Αργό­τε­ρα, βέβαια, μετά την κατα­κραυ­γή, ο Σπ. Πνευ­μα­τι­κός δήλω­σε ότι… «παρερ­μη­νεύ­τη­καν» οι δηλώ­σεις του και ζήτη­σε συγνώ­μη από αυτούς που θίχτηκαν.

Καμία παρερ­μη­νεία δεν υπήρ­ξε. Ο υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής της ΝΔ εξέ­φρα­σε, με τα δικά του λόγια, την απαν­θρω­πιά που χαρα­κτη­ρί­ζει το σάπιο σύστη­μα στο οποίο η ζωή μετριέ­ται με το ζύγι του κόστους-οφέλους.

Να ποιο είναι το… νέο «ΕΣΥ» που ορα­μα­τί­ζε­ται ο κ. Μητσο­τά­κης και η κυβέρ­νη­σή του. Να, λοι­πόν, ακό­μη ένας λόγος για να δυνα­μώ­σει η μονα­δι­κή λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση στις επερ­χό­με­νες εκλο­γές της 25ης Ιού­νη, δηλα­δή το ΚΚΕ!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο