Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απίστευτες εικόνες: Σε στρατώνα μετατράπηκε το Καπιτώλιο όπου γίνεται συζήτηση για την παραπομπή Τραμπ

Στο στρατοκρατούμενο Καπιτώλιο το αμερικανικό Κογκρέσο ξεκίνησε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) τη συζήτηση για το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος κατηγορείται ότι ενθάρρυνε την εισβολή στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον η οποία προκάλεσε πέντε θανάτους.

Εκατοντάδες μέλη της εθνοφρουράς προσήλθαν από το νωρίς στο κτίριο του Καπιτωλίου προκειμένου να ενισχύουν στην ασφάλεια των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων που συνεδριάζουν για να αποφασίσουν εάν θα παραπέμψουν εκ νέου τον Ντόναλντ Τραμπ για την στάση του στην υποκίνηση του όχλου που εισέβαλε στο εμβληματικό κτίριο.

Η ψηφοφορία για το κατηγορητήριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί γύρω στις 15:00 (22:00 ώρα Ελλάδας) στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το αποτέλεσμά της είναι λίγο πολύ αναμενόμενο καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία στο Σώμα.

Ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα γίνει έτσι σήμερα ο πρώτος στην Ιστορία που θα έχει παραπεμφθεί δύο φορές από το Κογκρέσο στο πλαίσιο διαδικασίας για την καθαίρεσή του, δείγμα της οξύτητας που έχει πάρει η ενδοαστική διαπάλη στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για την επίθεση οπαδών του εναντίον του Καπιτωλίου, λίγες ημέρες προ της λήξης της θητείας του. Ο απερχόμενος πρόεδρος αρνείται επίσης κάθε ευθύνη για προηγούμενες κατηγορίες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το κατηγορητήριο, το οποίο υποστηρίζεται από μεγάλο αριθμό Δημοκρατικών, οι οποίοι ελέγχουν την κάτω βουλή, και έχει αξιοσημείωτη υποστήριξη από λίγους Ρεπουμπλικάνους, αναμένεται να υιοθετηθεί εύκολα και έτσι ο Τραμπ θα γίνει σήμερα ο πρώτος πρόεδρος στην Ιστορία που θα έχει παραπεμφθεί δύο φορές από το Κογκρέσο στο πλαίσιο διαδικασίας για την καθαίρεσή του.

Ωστόσο, δεν είναι απίθανο ο Τραμπ να «επιζήσει» και αυτής της πρότασης μομφής, καθώς στη Γερουσία οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν το «πάνω χέρι», κάτι που τον ευνοεί.

capitol1 capitol2 capitol3 capitol4 capitol5 capitol6 capitol7 1

capitol8 capitol9

Χιλιάδες Εθνοφύλακες για την ορκωμοσία Μπάιντεν

Τι επόμενες ημέρες και μέχρι την 20ή Ιανουαρίου θα αναπτυχθούν στην Ουάσινγκτον περί τους 15.000 οπλισμένους Εθνοφύλακες δεδομένων των πληροφοριών του FBI για σχέδια ένοπλων ακροδεξιών οργανώσεων να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις από τις 16 έως τις 20 Γενάρη καταλαμβάνοντας τα Καπιτώλια των 50 πολιτειών, καθώς και κτίρια των ομοσπονδιακών και πολιτειακών υπηρεσιών.

Η Airbnb ακυρώνει και μπλοκάρει τις κρατήσεις στην Ουάσινγκτον για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν

Η εταιρία Airbnb που ειδικεύεται στην ενοικίαση καταλυμάτων σε ιδιώτες ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει και μπλοκάρει τις κρατήσεις στην πλατφόρμα της στην Ουάσινγκτον κατά την εβδομάδα της τελετής ορκωμοσίας του μελλοντικού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

“Η Airbnb θα ακυρώσει τις κρατήσεις στην Ουάσινγκτον και τα προάστιά της κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της τελετής ορκωμοσίας”, αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της. “Επίσης θα εμποδίσουμε κάθε νέα κράτηση στην Ουάσινγκτον και τα προάστιά της κατά την ίδια περίοδο μπλοκάροντας τέτοιου είδους κρατήσεις”.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβελααρ, Μια ιστορία εκμετάλλευσης στις αποικίες καφέ»