Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αρνητικές αποφάσεις για αποφυλακίσεις χρυσαυγιτών – «Η οργάνωση αυτή συνεχίζει υπόγεια τη δράση της, αυτά διαβάζω εγώ»

Ομόφωνα το πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε χτες τις αιτήσεις αποφυλάκισης των χρυσαυγιτών – ναζιστών Χρυσαφίτη και Αναδιώτη, που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η αίτηση αποφυλάκισης του Πανταζή, γνωστού και ως πυρηνάρχη Περάματος, επίσης απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (4-1). Η εισαγγελέας της έδρας, Νίκη – Αναστασία Μουζάκη, ήταν «καταπέλτης» στην πρότασή της, απορρίπτοντας μεταξύ άλλων τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάπραξης νέων αδικημάτων γιατί δεν λειτουργεί η Χρυσή Αυγή. «Η οργάνωση αυτή συνεχίζει υπόγεια τη δράση της, αυτά διαβάζω εγώ», είπε η εισαγγελέας.

Να υπογραμμιστεί ότι ο δικαστής που μειοψήφησε ήταν ο εφέτης Δ. Ανέστης, αναπληρωματικό μέλος στη δίκη της ΧΑ, ο οποίος για τον Χρυσαφίτη και τον Αναδιώτη ψήφισε κατά της αποφυλάκισης, ενώ αντίθετα για τον Πανταζή υπέρ…

Υπενθυμίζεται ότι ο χρυσαυγίτης Πανταζής ήταν ο αρχηγός του «τάγματος εφόδου» στη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη. Το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης, στη συνομιλία των Λαγού – Δεβελέκου ακούγεται το όνομα του, με τη χαρακτηριστική φράση «Θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια. Εχουν βγει και βάφουνε. Μάζεψε ο Τάσος καμιά τριανταριά».

vivlio mpelogiannis