Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βίντεο έναρξης της εκδήλωσης ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για τα δύο χρόνια της πανδημίας -κομβικές στιγμές από την πάλη του λαού μας

Με προβολή βίντεο ξεκίνησε η εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για τα δύο χρόνια της πανδημίας. Στο βίντεο παρουσιάστηκαν κομβικές στιγμές από την πάλη του λαού μας, οι οποίες απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων, γιατί απέδειξαν πως το κίνημα δεν μπαίνει σε καραντίνα, μπορεί να αγωνίζεται και να προστατεύεται ταυτόχρονα.
Γιατί απέδειξαν πως το ΚΚΕ τα κατάφερε και σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, μπαίνοντας στην πρώτη γραμμή της πάλης για την προστασία της υγείας, των δικαιωμάτων και της ζωής του λαού, δίνοντας ελπίδα και προοπτική.
Αμέσως μετά την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα έκαναν παρεμβάσεις οι:
• Νίκος Καλογερής, γιατρός ενδοκρινολόγος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων «Ερυθρού Σταυρού» και μέλος ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.
• Μάκης Τσεκούρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην «Praktiker».
• Μαριάνθη Σοντάκη, ηθοποιός.
• Μανώλης Καμηλάκης, ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος του ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Ξενοδοχείου «Χίλτον», μέλος της κεντρικής διοίκησης του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού.
• Νίκος Μαρκόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού – Αγίας Βαρβάρας.
• Επίσης διαβάστηκε χαιρετισμός της Βάσως Φραγκοπούλου, η οποία είναι επαγγελματίας στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Μετά τις παρεμβάσεις παρουσιάστηκαν νέα τραγούδια από τραγουδοποιούς που άντλησαν έμπνευση και δημιούργησαν όλη αυτή την περίοδο.
Ο Δ. Κουτσούμπας ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στις εξελίξεις στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως τούτη την ώρα «η απάντηση από τη σκοπιά των συμφερόντων του ελληνικού λαού είναι μόνο μία: Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας! Να κλείσουν οι βάσεις!».
Αναφερόμενος στον «πόλεμο» της πανδημίας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ  τόνισε μεταξύ άλλων πως αυτή μπορεί να περιοριστεί μόνο με μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και σε όλους τους κρίσιμους χώρους υπερμετάδοσης, με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Τόνισε πως «στα δύο αυτά χρόνια που πέρασαν από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού, το οποίο λίγο μετά έδωσε τη θέση του στον πρώτο θάνατο, έχει συσσωρευτεί πλούσια πείρα, που από παντού με τραγικό τρόπο φωτίζει ένα και μοναδικό συμπέρασμα: Η υγεία του λαού δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα!».