Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Χρυσαυγίτης ο δολοφόνος της Βίκυς

Υπέ­κυ­ψε στα τραύ­μα­τά της η γυναί­κα, που δέχθη­κε χθες το βρά­δυ πυρο­βο­λι­σμό με κοντό­κα­νη καρα­μπί­να από τον σαρα­ντα­δυά­χρο­νο πρώ­ην σύντρο­φό της, ο οποί­ος στη συνέ­χεια έθε­σε τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο. Η άτυ­χη γυναί­κα, ηλι­κί­ας 41 ετών, δια­κο­μί­στη­κε στο Νοσο­κο­μείο «Παπα­γε­ωρ­γί­ου» της Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου παρά τις προ­σπά­θειες των για­τρών άφη­σε την τελευ­ταία της πνοή. Έφε­ρε βαρύ­τα­το τραύ­μα στη δεξιά κοι­λια­κή χώρα, το οποίο απο­δεί­χθη­κε θανατηφόρο.

Το φονι­κό επει­σό­διο συνέ­βη το βρά­δυ της Τετάρ­της μέσα στο καφέ — ουζε­ρί που δια­τη­ρού­σε η γυναί­κα, επί της οδού Παπά­φη στην Κάτω Τού­μπα Θεσ­σα­λο­νί­κης, και μπρο­στά στα μάτια των θαμώ­νων. Ο άνδρας φέρε­ται να εισέ­βα­λε στο κατά­στη­μα έχο­ντας κρυμ­μέ­νη την κοντό­καν­νη καρα­μπί­να στο μπου­φάν του. Προ­σπέ­ρα­σε τον κόσμο που καθό­ταν στα τρα­πέ­ζια και μόλις βρή­κε την κατάλ­λη­λη στιγ­μή, πυρο­βό­λη­σε στην κοι­λια­κή χώρα τη γυναί­κα και στη συνέ­χεια έστρε­ψε το όπλο στο κεφά­λι του δίνο­ντας τέλος στη ζωή του. Από τον πυρο­βο­λι­σμό τραυ­μα­τί­στη­κε και η εικο­σά­χρο­νη κόρη τη γυναί­κας, που νοση­λεύ­ε­ται εκτός κιν­δύ­νου στο ίδιο νοσοκομείο.

Όπως εκτι­μά­ται από την αστυ­νο­μία, ο δρά­στης φέρε­ται να δια­τη­ρού­σε σχέ­ση με τη γυναί­κα, η οποία πρό­σφα­τα τού ζήτη­σε να χωρίσουν.

Ο δρά­στης ήταν πυγ­μά­χος με κατα­γω­γή από τη Χίο, πρω­τα­θλη­τής Πολε­μι­κών Τεχνών Υπο­τα­γής (ΜΜΑ) και, όπως φαί­νε­ται από φωτο­γρα­φί­ες του, είχε στε­νές σχέ­σεις με το ναζι­στι­κό μόρ­φω­μα “Χρυ­σή Αυγή”. Μάλι­στα, σε πολ­λές φωτο­γρα­φί­ες του εμφα­νί­ζε­ται μαζί με ηγε­τι­κά στε­λέ­χη της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης και κατά τη διάρ­κεια δια­δη­λώ­σε­ων για το Μακε­δο­νι­κό. Ο ίδιος, έκα­νε συχνά αναρ­τή­σεις στα κοι­νω­νι­κά δίκτυα κατά των εμβο­λί­ων για τον κορωνοϊό.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο