Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Β. Δάγκα: Νομιμοποιείται το εμπόριο παιδιών και ανοίγει ο δρόμος για κατάργηση της προστασίας της μητρότητας

Την αντίθεση του ΚΚΕ στα άρθρα του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, εξέφρασε η Βιβή Δάγκα, βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας σήμερα επί των άρθρων, στο νομοσχέδιο που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Οπως σημείωσε, το άρθρο 11 αφορά τον πυρήνα του νομοσχεδίου, το οποίο νομιμοποιεί την εμπορική παρένθετη μητρότητα, που ισχύει ήδη στις ΗΠΑ, την Ουκρανία, τον Καναδά και αλλού και αποτελεί την πιο ακραία εκμετάλλευση των γυναικών, την εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος, και αφορά κυρίως τις ευάλωτες γυναίκες.

Η Β. Δάγκα σημείωσε ότι, στο όνομα της ισότητας και των δικαιωμάτων, η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει την κερδοφορία των επιχειρηματικών κολοσσών, αυτής της παγκόσμιας αγοράς εμπορευματοποίησης της ανθρώπινης αναπαραγωγής που εμπορεύονται διαχρονικά τη διάθεση και αγωνία ζευγαριών ή μεμονωμένων ατόμων ν’ αποκτήσουν ένα παιδί.

Κατήγγειλε ότι όλα αυτά γίνονται πάνω στο έδαφος και τους νόμους που έχουν περάσει τα προηγούμενα χρόνια, κι ενώ ζούμε σε μια κοινωνία όπου όλα πουλιούνται κι όλα αγοράζονται.

Κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση που με την τακτική της, συνέβαλε ώστε ν’ ακουστούν και να εκφραστούν ρατσιστικές φωνές και να εμφανίζονται ακροδεξιές, εθνικιστικές αντιδραστικές δυνάμεις να παρουσιάζονται σήμερα με τον μανδύα του υπερασπιστή των δικαιωμάτων των γυναικών, όταν υπερασπίζονται ως κύριο ρόλο της γυναίκας τη μητρότητα και φροντίδα των παιδιών, ως σύζυγος και τροφός.

Πρόσθεσε ακόμα ότι με το άρθρο 11 νομιμοποιείται μέχρι και το εμπόριο των παιδιών, ενώ κατήγγειλε την υποκρισία του πολιτικού συστήματος που μιλούν για τα δικαιώματα των απροστάτευτων παιδιών αλλά δεν λένε λέξη για τις αιτίες της κατάστασης στην οποία βρίσκονται, όπως οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η εκμετάλλευση, η απουσία δωρεάν κρατικών υποδομών για την προστασία των παιδιών.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ διαχρονικά αποκαλύπτει την υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών και των δημόσιων δομών για την προστασία των παιδιών που στερούνται τους γονείς τους, και σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις αυτό τον τομέα τον έχουν αφήσει στα χέρια ιδιωτών, ΜΚΟ και Εκκλησίας.

Η υιοθεσία και αναδοχή, συνέχισε, είναι η καλύτερη δυνατή λύση για τα παιδιά που στερούνται την οικογένειά τους, αλλά χρειάζονται παράλληλα την επιστημονική κρατική στήριξη για όσο χρειαστεί, έργο που δεν μπορούν να επιτελέσουν οι ανάδοχοι.

Η Β. Δάγκα αναφέρθηκε και στο άρθρο 6 που περιλαμβάνει την επέκταση της άδειας μητρότητας, σημειώνοντας ότι επεκτείνει την ειδική παροχή άδειας μητρότητας σε γονείς και ανεξαρτήτως φύλου. Με δεδομένο, συνέχισε, ότι ο όρος μητρότητα ασθενεί ή αντικαθίσταται από τη θολή γονεϊκότητα, ανοίγει ο δρόμος για ν’ αδυνατίσουν τα μέτρα προστασίας της μητρότητας, τα οποία ήδη αποτελούν κόστος για το κράτος και την καπιταλιστική εργοδοσία, σταδιακά θα οδηγήσει ακόμα και στην κατάργησή τους.

Η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στη στάση πολιτικών κομμάτων στη Βουλή που θα μπορούσαν ν’ αναλάβουν δεύτεροι ειδικοί αγορητές της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς θεωρούν παρωχημένη τη διάκριση του φύλου, την λεγόμενη ετεροκανονικότητα, δηλαδή θεωρούν παρωχημένα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού με βάση το γεγονός ότι η γυναίκα έχει πρόσθετες κοινωνικές ανάγκες λόγω της σχέσης της στην αναπαραγωγική διαδικασία.

«Καταλαβαίνουμε ότι έχουν χάσει τη ψυχραιμία τους γιατί η ΝΔ τους παίρνει τη μπουκιά από το στόμα» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της Νέας Αριστεράς, αντί έστω να ψελλίσουν μία λέξη αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση της ΝΔ, να κάνουν μία κριτική στα κόμματα Νίκη και Σπαρτιάτες, επέλεξαν να αντιπαρατεθούν με την επιστημονικότητα και την ταξικότητα των θέσεων του ΚΚΕ, ενισχύοντας και δίνοντας έτσι, ακόμα περισσότερη τροφή, ώστε να παρουσιάζεται σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, ως προοδευτική».

 

Σαρλ Πιερ Μπωντλαίρ: Τ’ απαγορευμένα και τα επιλήψιμα