Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαθητές: Τα ψέματα που είπε σήμερα ο υπουργός, η αλήθεια και τι του ξέφυγε

Κάλε­σμα σε ξεση­κω­μό σε όλα τα σχο­λεία ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο για τα ιδιω­τι­κά ΑΕΙ που παρου­σί­α­σε σήμε­ρα ο υπ. Παι­δεί­ας, Κ. Πιερ­ρα­κά­κης, απευ­θύ­νει με ανα­κοί­νω­σή της, η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Μαθη­τών Αθή­νας για την παρου­σί­α­ση, τονί­ζο­ντας ότι το νομο­σχέ­διο της «αδι­κί­ας» έχει απορ­ρι­φθεί από την πλειο­ψη­φία μαθη­τών- φοιτητών.

Συγκε­κρι­μέ­να, η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή, αναφέρει:

«Ο Υπ. Παι­δεί­ας Κ. Πιερ­ρα­κά­κης και η κυβέρ­νη­ση έχουν τσα­κω­θεί με την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και αρνού­νται να απο­δε­χθούν ότι το νομο­σχέ­διο της ΑΔΙΚΙΑΣ (Ιδιω­τι­κά ΑΕΙ) έχει απορ­ρι­φθεί από την πλειο­ψη­φία μαθη­τών- φοι­τη­τών, που κατά χιλιά­δες και για πάνω από ένα μήνα αγω­νί­ζο­νται ενά­ντια στα σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης για ίδρυ­ση Ιδιω­τι­κών ΑΕΙ.

Για αυτό και σήμε­ρα, το Υπ. Παι­δεί­ας παρου­σί­α­σε το νομο­σχέ­διο ανα­λυ­τι­κά και δήλω­σε πως ξεκι­νά άμε­σα η δια­δι­κα­σία κατά­θε­σης και ψήφι­σης του.

Και αφού δεν έχει πιά­σει η κατα­στο­λή και η τρο­μο­κρα­τία, τα ΜΑΤ και οι εισαγ­γε­λείς στα Πανε­πι­στή­μια, όπως και η αστυ­νο­μία, οι απει­λές και οι απο­βο­λές στα σχο­λεία, τώρα απο­φά­σι­σαν, χωρίς ίχνος ντρο­πής, να προ­σπα­θή­σουν να μας κοροϊ­δέ­ψουν μέσα στα μού­τρα μας.

– Τι ψέμα­τα είπε σήμε­ρα δημό­σια το Υπ. Παιδείας;

Ότι, θα ισχύ­ει στα Ιδιω­τι­κά ΑΕΙ η ΕΒΕ. Ψέμα­τα. Δεν εννο­εί την ξεχω­ρι­στή ΕΒΕ με τους δια­φο­ρε­τι­κούς συντε­λε­στές βαρύ­τη­τας που πρέ­πει να πιά­σου­με όλοι εμείς για την είσο­δο σε κάθε Τμή­μα (πχ Ιατρι­κή Αθή­νας 18,8). Εννο­εί την ΕΒΕ του κάθε πεδί­ου! Δηλα­δή, την κατώ­τε­ρη βάση ολό­κλη­ρου του πεδί­ου, όχι του κάθε Τμή­μα­τος! Πχ, στην Ιδιω­τι­κή Ιατρι­κή θα μπαί­νεις με την ΕΒΕ του Πεδί­ου Υγεί­ας, δηλα­δή από 7 έως 9! Και με 120.000 ευρώ, μην ξεχνιόμαστε…

– Ποια αλή­θεια είπε το Υπ. Παιδείας;

Ναι, είπε μία: Ότι στα Ιδιω­τι­κά ΑΕΙ θα μπαί­νεις και με ΙΒ! Τι είναι αυτό; Το απο­λυ­τή­ριο που δίνουν τα Ιδιω­τι­κά Σχο­λεία! Για εμάς, θέλει να ψηφί­σει το “Εθνι­κό Απο­λυ­τή­ριο”, που θα περι­λαμ­βά­νει πανελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις σε όλες τις τάξεις του Λυκεί­ου, σε όλα τα μαθή­μα­τα, με Τρά­πε­ζα Θεμά­των. Άρα, τα παι­διά των Ιδιω­τι­κών θα σπου­δά­ζουν χωρίς καν να δίνουν εξε­τά­σεις και τα παι­διά των Δημο­σί­ων θα δίνουν τρι­πλές πανελλαδικές…

– Και τι του “ξέφυ­γε” του Υπουργού;

Ότι, πέρα από τα Ιδιω­τι­κά ΑΕΙ που θα έχουν πανά­κρι­βα δίδα­κτρα, θα επι­τρέ­πε­ται και στα Δημό­σια ΑΕΙ να μπουν δίδα­κτρα στις σπου­δές! Άρα, από το Δημο­τι­κό έως το Μετα­πτυ­χια­κό όλα είναι ζήτη­μα πορ­το­φο­λιού των γονιών σου! Η Παι­δεία όμως πρέ­πει να είναι δικαί­ω­μα, όχι €υκαι­ρία!

Τέρ­μα τα ψέμα­τα, ήρθε η ώρα για ξεσηκωμό!

Αύριο, υπο­δε­χό­μα­στε στην Αθή­να, 12:00 στα Προ­πύ­λαια τους χιλιά­δες φοι­τη­τές από τα Πανε­πι­στή­μια όλης της χώρας που κατα­φτά­νουν στην πρω­τεύ­ου­σα με πούλ­μαν, τρέ­να, καρά­βια και αερο­πλά­να. Κάνου­με μαζί τους μια τερά­στια πορεία!

Συνε­χί­ζου­με στα σχο­λεία όλης της χώρας με νέες κατα­λή­ψεις, απο­χές, πορεί­ες και δια­μαρ­τυ­ρί­ες με κάθε τρόπο.

Έχου­με δίκιο και το δίκιο θα νικήσει!

ΥΓ. Κύριε Υπουρ­γέ, κατα­λα­βαί­νου­με πως δε θεω­ρεί­τε αρκε­τά ικα­νά τα απλά παι­διά των Δημο­σί­ων Λυκεί­ων για να σπου­δά­σουν. Όμως, δεν είμα­στε και ηλίθιοι!»

 

Σαρλ Πιερ Μπω­ντλαίρ: Τ’ απα­γο­ρευ­μέ­να και τα επιλήψιμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο