Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Β. Δάγκα: Νομιμοποιείται το εμπόριο παιδιών και ανοίγει ο δρόμος για κατάργηση της προστασίας της μητρότητας

Την αντί­θε­ση του ΚΚΕ στα άρθρα του νομο­σχε­δί­ου για τον γάμο και την τεκνο­θε­σία των ομό­φυ­λων ζευ­γα­ριών, εξέ­φρα­σε η Βιβή Δάγκα, βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος, μιλώ­ντας σήμε­ρα επί των άρθρων, στο νομο­σχέ­διο που συζη­τεί­ται στην αρμό­δια επι­τρο­πή της Βουλής

Οπως σημεί­ω­σε, το άρθρο 11 αφο­ρά τον πυρή­να του νομο­σχε­δί­ου, το οποίο νομι­μο­ποιεί την εμπο­ρι­κή παρέν­θε­τη μητρό­τη­τα, που ισχύ­ει ήδη στις ΗΠΑ, την Ουκρα­νία, τον Κανα­δά και αλλού και απο­τε­λεί την πιο ακραία εκμε­τάλ­λευ­ση των γυναι­κών, την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση του γυναι­κεί­ου σώμα­τος, και αφο­ρά κυρί­ως τις ευά­λω­τες γυναίκες.

Η Β. Δάγκα σημεί­ω­σε ότι, στο όνο­μα της ισό­τη­τας και των δικαιω­μά­των, η κυβέρ­νη­ση επι­χει­ρεί να κρύ­ψει την κερ­δο­φο­ρία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών κολοσ­σών, αυτής της παγκό­σμιας αγο­ράς εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης της ανθρώ­πι­νης ανα­πα­ρα­γω­γής που εμπο­ρεύ­ο­νται δια­χρο­νι­κά τη διά­θε­ση και αγω­νία ζευ­γα­ριών ή μεμο­νω­μέ­νων ατό­μων ν’ απο­κτή­σουν ένα παιδί.

Κατήγ­γει­λε ότι όλα αυτά γίνο­νται πάνω στο έδα­φος και τους νόμους που έχουν περά­σει τα προη­γού­με­να χρό­νια, κι ενώ ζού­με σε μια κοι­νω­νία όπου όλα που­λιού­νται κι όλα αγοράζονται.

Κατήγ­γει­λε επί­σης την κυβέρ­νη­ση που με την τακτι­κή της, συνέ­βα­λε ώστε ν’ ακου­στούν και να εκφρα­στούν ρατσι­στι­κές φωνές και να εμφα­νί­ζο­νται ακρο­δε­ξιές, εθνι­κι­στι­κές αντι­δρα­στι­κές δυνά­μεις να παρου­σιά­ζο­νται σήμε­ρα με τον μαν­δύα του υπε­ρα­σπι­στή των δικαιω­μά­των των γυναι­κών, όταν υπε­ρα­σπί­ζο­νται ως κύριο ρόλο της γυναί­κας τη μητρό­τη­τα και φρο­ντί­δα των παι­διών, ως σύζυ­γος και τροφός.

Πρό­σθε­σε ακό­μα ότι με το άρθρο 11 νομι­μο­ποιεί­ται μέχρι και το εμπό­ριο των παι­διών, ενώ κατήγ­γει­λε την υπο­κρι­σία του πολι­τι­κού συστή­μα­τος που μιλούν για τα δικαιώ­μα­τα των απρο­στά­τευ­των παι­διών αλλά δεν λένε λέξη για τις αιτί­ες της κατά­στα­σης στην οποία βρί­σκο­νται, όπως οι ιμπε­ρια­λι­στι­κοί πόλε­μοι, η εκμε­τάλ­λευ­ση, η απου­σία δωρε­άν κρα­τι­κών υπο­δο­μών για την προ­στα­σία των παιδιών.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι το ΚΚΕ δια­χρο­νι­κά απο­κα­λύ­πτει την υπο­στε­λέ­χω­ση των κοι­νω­νι­κών υπη­ρε­σιών και των δημό­σιων δομών για την προ­στα­σία των παι­διών που στε­ρού­νται τους γονείς τους, και σημεί­ω­σε ότι οι κυβερ­νή­σεις αυτό τον τομέα τον έχουν αφή­σει στα χέρια ιδιω­τών, ΜΚΟ και Εκκλησίας.

Η υιο­θε­σία και ανα­δο­χή, συνέ­χι­σε, είναι η καλύ­τε­ρη δυνα­τή λύση για τα παι­διά που στε­ρού­νται την οικο­γέ­νειά τους, αλλά χρειά­ζο­νται παράλ­λη­λα την επι­στη­μο­νι­κή κρα­τι­κή στή­ρι­ξη για όσο χρεια­στεί, έργο που δεν μπο­ρούν να επι­τε­λέ­σουν οι ανάδοχοι.

Η Β. Δάγκα ανα­φέρ­θη­κε και στο άρθρο 6 που περι­λαμ­βά­νει την επέ­κτα­ση της άδειας μητρό­τη­τας, σημειώ­νο­ντας ότι επε­κτεί­νει την ειδι­κή παρο­χή άδειας μητρό­τη­τας σε γονείς και ανε­ξαρ­τή­τως φύλου. Με δεδο­μέ­νο, συνέ­χι­σε, ότι ο όρος μητρό­τη­τα ασθε­νεί ή αντι­κα­θί­στα­ται από τη θολή γονεϊ­κό­τη­τα, ανοί­γει ο δρό­μος για ν’ αδυ­να­τί­σουν τα μέτρα προ­στα­σί­ας της μητρό­τη­τας, τα οποία ήδη απο­τε­λούν κόστος για το κρά­τος και την καπι­τα­λι­στι­κή εργο­δο­σία, στα­δια­κά θα οδη­γή­σει ακό­μα και στην κατάρ­γη­σή τους.

Η βου­λευ­τής του ΚΚΕ ανα­φέρ­θη­κε και στη στά­ση πολι­τι­κών κομ­μά­των στη Βου­λή που θα μπο­ρού­σαν ν’ ανα­λά­βουν δεύ­τε­ροι ειδι­κοί αγο­ρη­τές της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, καθώς θεω­ρούν παρω­χη­μέ­νη τη διά­κρι­ση του φύλου, την λεγό­με­νη ετε­ρο­κα­νο­νι­κό­τη­τα, δηλα­δή θεω­ρούν παρω­χη­μέ­να τα ανα­γκαία μέτρα προ­στα­σί­ας της μητρό­τη­τας και του γυναι­κεί­ου οργα­νι­σμού με βάση το γεγο­νός ότι η γυναί­κα έχει πρό­σθε­τες κοι­νω­νι­κές ανά­γκες λόγω της σχέ­σης της στην ανα­πα­ρα­γω­γι­κή διαδικασία.

«Κατα­λα­βαί­νου­με ότι έχουν χάσει τη ψυχραι­μία τους για­τί η ΝΔ τους παίρ­νει τη μπου­κιά από το στό­μα» σημεί­ω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά και πρό­σθε­σε «δεν μας προ­κα­λεί καμία έκπλη­ξη το γεγο­νός ότι οι εκπρό­σω­ποι της Νέας Αρι­στε­ράς, αντί έστω να ψελ­λί­σουν μία λέξη αντι­πα­ρά­θε­σης με την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, να κάνουν μία κρι­τι­κή στα κόμ­μα­τα Νίκη και Σπαρ­τιά­τες, επέ­λε­ξαν να αντι­πα­ρα­τε­θούν με την επι­στη­μο­νι­κό­τη­τα και την ταξι­κό­τη­τα των θέσε­ων του ΚΚΕ, ενι­σχύ­ο­ντας και δίνο­ντας έτσι, ακό­μα περισ­σό­τε­ρη τρο­φή, ώστε να παρου­σιά­ζε­ται σήμε­ρα η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, ως προοδευτική».

 

Σαρλ Πιερ Μπω­ντλαίρ: Τ’ απα­γο­ρευ­μέ­να και τα επιλήψιμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο