Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για έλλειμμα δημοκρατίας και σεξισμό κατηγορεί το ΜεΡΑ25 η ανεξάρτητη βουλευτής Α. Αδαμοπούλου

Για έλλειμμα δημοκρατίας, αξιοκρατίας, διαφάνειας αλλά και σεξισμό κατηγόρησε το ΜεΡΑ25 η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Status FM».

«Τολμώ να πω ότι υπάρχει έντονος σεξισμός απέναντι στις γυναίκες του κόμματος. Δυστυχώς, η ίδια η ηγεσία του ΜέΡΑ25 και συγκεκριμένα αρεστά της στελέχη επιχειρούν καθημερινά, αυταρχικά κι αυθαίρετα να επιβάλλονται δίχως διάλογο και δίχως διαδικασίες», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Η κ. Αδαμοπούλου αποχώρησε από την Κ.Ο του ΜεΡΑ25 πριν τρεις μέρες, αφήνοντας βαρείς αιχμές για το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη το οποίο χαρακτήρισε «κλειστή λέσχη εκλεκτών».

Από την πλευρά του, με μια αιχμηρή ανακλοίνωση το ΜεΡΑ25 άφησε να εννοηθεί ότι η κίνηση της Αγγελικής Αδαμοπούλου ήταν προμελετημένη ως αποτέλεσμα της απόφασής της να πολιτευτεί με άλλο κόμμα.

Ωστόσο, η Αγγ. Αδαμοπούλου είναι η δεύτερη βουλευτής που αποχωρεί από το ΜεΡΑ25, καθώς τον περασμένο Ιούλιο είχε ανεξαρτητοποιηθεί η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου, καταγγέλοντας μέχρι και εσωκομματικό bullying. Επίσης, στις 15 Φεβρουαρίου, η αναπληρωματική Βουλευτής Α΄ Αθηνών και τομεάρχης Δικαιοσύνης, Μαρία Μποτονάκη, αποχώρησε τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «το ΜέΡΑ25 απέχει παρασάγγας εκατό από την ελληνική κοινωνία, από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και κάθε δημοκρατική διαδικασία».

Ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΜεΡΑ25 η Αγγελική Αδαμοπούλου κάνοντας λόγο για «κλειστή λέσχη εκλεκτών»

 

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα