Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Δελής: Εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ (AUDIO)

Κάλεσμα να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ στις εκλογές της Κυριακής απηύθυνε ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 18 Ιούνη στο ραδιόφωνο του «ΣKΑΪ».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ θα ασκούν πραγματική αντιπολίτευση με επιχειρήματα και όχι φθηνούς εντυπωσιασμούς και σόου, γιατί έχουν στρατηγική αντίθεση με την εφαρμοζόμενη πολιτική και έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν την αντιπολίτευση εκτός Βουλής, στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες για την ακρίβεια, τους μισθούς και τις συντάξεις, την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθημερινά, σημείωσε.

Όσον αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, κατήγγειλε την εργαλειοποίηση του θέματος από τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που το τουρκικό προξενείο επιχειρεί να παρέμβει, έχει ξαναγίνει σε πολλές εκλογικές μάχες, σημείωσε. Αυτό όμως που είναι επικίνδυνο, συνέχισε, είναι να ασχολούνται τα αστικά κόμματα με το θέμα με τέτοια ανευθυνότητα, την ώρα μάλιστα που είναι σε εξέλιξη οι διευθετήσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τη σφραγίδα ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, την ώρα που η Θράκη έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο ενώ εξυφαίνονται σχέδια για διευθετήσεις στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο, με κίνδυνο να θιγούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Συμπλήρωσε πως από όλη αυτή τη συζήτηση για το τουρκικό προξενείο, που αξιοποιείται και για αποπροσανατολισμό από τα αστικά κόμματα, απουσιάζουν τα  πραγματικά προβλήματα της μειονότητας, όπως η τεράστια ανεργία που επιτρέπει την εκμετάλλευσή τους από δουλεμπορικά γραφεία, η έλλειψη υποδομών Υγείας, με ολόκληρες περιοχές να μην έχουν ούτε ένα Κέντρο Υγείας, τα σοβαρά κενά στην εκπαίδευση, προβλήματα που  αντιμετωπίζει και η πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής, εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής.

Το ΚΚΕ, πρόσθεσε, έχει στα ψηφοδέλτιά του μουσουλμάνους υποψήφιους από τη μειονότητα που έχουν διακριθεί σε λαϊκούς αγώνες ενάντια στα προβλήματα που απασχολούν όλο τον κόσμο, πέρα από διαφορές σε θρήσκευμα κλπ.

Ερωτηθείς για το ναυάγιο, σημείωσε πως εκτός από τις επιχειρησιακές παραλείψεις του Λιμενικού Σώματος κ.ά., το κύριο είναι πως τις προσφυγικές ροές προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι, οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ ενώ η τελευταία με την αντιμεταναστευτική της πολιτική ωθεί τους μετανάστες να διαλέγουν τις πιο επικίνδυνες οδούς, μέσω κυκλωμάτων διακινητών που πολλές φορές συνδέονται και με κρατικούς μηχανισμούς. Προειδοποίησε ότι στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, τώρα δρομολογείται ο ενταφιασμός της Συνθήκης της Γενεύης που περιλαμβάνει ευνοϊκούς όρους για τους πρόσφυγες και η αντικατάστασή της από νέες συμφωνίες, τύπου Δουβλίνου 1 και 2 που εντείνει την εκμετάλλευση των μεταναστών – προσφύγων και τον εγκλωβισμό τους στις πρώτες χώρες υποδοχής.

Σημείωσε πως το ΚΚΕ επισημαίνει ότι πρέπει να καταργηθεί το πλαίσιο καταστολής και εγκλωβισμού και να λειτουργήσουν επιτροπές ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ που θα εξετάζουν τις αιτήσεις των ξεριζωμένων για άσυλο και θα τους προωθούν απευθείας στις χώρες προορισμού τους, χωρίς να γίνεται εμπόριο ψυχών.

Πηγή: 902.gr