Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Παπαδάκης: Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που προκαλούν πρόσφυγες (VIDEO)

Τις ευθύ­νες των κυβερ­νή­σε­ων για την εμπλο­κή της χώρας σε επεμ­βά­σεις που προ­κα­λούν κύμα­τα προ­σφύ­γων και για την εφαρ­μο­γή της κατα­σταλ­τι­κής πολι­τι­κής της ΕΕ σε βάρος των ξερι­ζω­μέ­νων, επι­σή­μα­νε ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Κώστας Παπα­δά­κης, μιλώ­ντας το βρά­δυ της Κυρια­κής στην ERTnews.

Τόνι­σε πως όλες οι κυβερ­νή­σεις έχουν βάλει πλά­τη στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και στις επεμ­βά­σεις είτε με στρα­τεύ­μα­τα είτε με διευ­κο­λύν­σεις από τις βάσεις στην Ελλά­δα. Πρό­σθε­σε ότι πρέ­πει να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και να ξηλω­θούν οι στρα­τιω­τι­κές βάσεις από τη χώρα.

Σημεί­ω­σε ότι όλα τα κόμ­μα­τα που κυβέρ­νη­σαν υπη­ρέ­τη­σαν την πολι­τι­κή κατα­στο­λής της ΕΕ με φρά­χτες, απε­λά­σεις και επα­να­προ­ω­θή­σεις σε βάρος των προ­σφύ­γων με την ευρω­τουρ­κι­κή συμ­φω­νία και το «Δου­βλί­νο 2» και πρό­σθε­σε ότι πλέ­ον γίνε­ται συζή­τη­ση για εξο­ρία των προ­σφύ­γων και των μετα­να­στών σε χώρες εκτός ΕΕ.

Ειδι­κά για το πολύ­νε­κρο ναυά­γιο, σημεί­ω­σε ότι υπάρ­χουν σοβα­ρά ερω­τή­μα­τα που δεν έχουν απα­ντη­θεί ως προς τον χει­ρι­σμό της υπό­θε­σης και ανέ­φε­ρε ότι τα σαπιο­κά­ρα­βα με ξερι­ζω­μέ­νους γίνο­νται μπα­λά­κι μετα­ξύ κρα­τών. Πρό­σθε­σε ότι οι κινη­το­ποι­ή­σεις που έγι­ναν έστει­λαν το μήνυ­μα ότι ο λαός δεν πρέ­πει να συνη­θί­σει τη βαρβαρότητα.

Για τη μου­σουλ­μα­νι­κή μειο­νό­τη­τα, κατέ­δει­ξε την υπο­κρι­σία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που τώρα κάνουν πως ανα­κά­λυ­ψαν τις παρεμ­βά­σεις του τουρ­κι­κού προ­ξε­νεί­ου. Υπο­γράμ­μι­σε ότι στη Θρά­κη υπάρ­χουν πολύ σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα για όλους τους εργα­ζό­με­νους ανε­ξάρ­τη­τα από το θρή­σκευ­μα και ανα­φέρ­θη­κε στην ανερ­γία, στην Παι­δεία, στην Υγεία, στην απο­χέ­τευ­ση και στη στέ­γη, προ­σθέ­το­ντας ότι αυτά τα προ­βλή­μα­τα που δεν έλυ­σαν οι κυβερ­νή­σεις τα αξιο­ποιεί το τουρ­κι­κό προξενείο.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι οι υπο­ψή­φιοι βου­λευ­τές του ΚΚΕ δίνουν μάχη, ανε­ξάρ­τη­τα από θρή­σκευ­μα, κατά της αντι­λαϊ­κής πολιτικής.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο