Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Δέλτα: Κυρία Χατζηκυριάκου, τι θα κάνετε για να προστατέψετε το Εθνικό Πάρκο;

Ερώτηση: Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;

Χατζηκυριάκου Λίνα «Λαϊκή Συσπείρωση Δέλτα»: Άμεσα η οικονομική ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τα υψηλά δημοτικά τέλη, τέλη ύδρευσης και τα τροφεία σε παιδικούς σταθμούς. Η προστασία της λαϊκής κατοικίας από πλειστηριασμούς. θα προωθήσουμε την υλοποίηση, όλων των απαραίτητων έργων και υποδομών που λείπουν τώρα από τον Δήμο μας, (αντιπλημμυρικά έργα, σχολική στέγη, σύνδεση με δίκτυο ύδρευσης για φθηνό και ποιοτικό πόσιμο νερό σε όλους), διεκδικώντας γι αυτό, μαζί με το λαό, την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση, καθώς και τις απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την άρτια στελέχωση των υπηρεσιών.

Ερώτηση: Σε ποιες κινήσεις προτίθεστε να προχωρήσετε για τη βελτίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών στην περιοχή;

Χατζηκυριάκου Λίνα «Λαϊκή Συσπείρωση Δέλτα»: Δίνουμε προτεραιότητα στην προστασία των μικρών ελεύθερων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο πολύ σημαντικό τομέα της μυδοκαλλιέργειας. Να μπορούν να ασκούν την δραστηριότητά τους χωρίς εμπόδια, αλλά και με όλη την απαραίτητη επιστημονική υποστήριξη από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, με την ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.

Ερώτηση: Ποια είναι τα έργα που θα προωθήσετε για την περιβαλλοντική προστασία και την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής του Δέλτα των ποταμών Γαλλικού, Αξιού και Λουδία.

Χατζηκυριάκου Λίνα «Λαϊκή Συσπείρωση Δέλτα»: Θα εξακολουθήσουμε να διεκδικούμε τη διασφάλιση της προστασίας του Εθνικού Πάρκου από τη δράση μεγάλων ομίλων με καταστροφικά, για το περιβάλλον και τα λαϊκά στρώματα, αποτελέσματα, καθώς και την άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, στον οποίον υπάγεται το Πάρκο.

Πηγή: ΑΠΕ