Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν είμαι Χρυσαυγίτης, ρωτήστε και τον Τσακανίκα!!!- Από βδομάδα οι απολογίες βουλευτών

Στη Δίκη της Χρυσής Αυγής απολογήθηκε σήμερα εις εκ των δολοφόνων του μεροκαματιάρη Λουκμάν Σαχζάντ, ο Χρήστος Στεργιόπουλος ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος γιατί η Δικαιοσύνη του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς!!!

Ο Στεργίοπουλος απολογήθηκε σήμερα για την κατηγορία ένταξης σε εγκληματική οργάνωση ξεκίνησε, ο οποίος για να αρνηθεί την κατηγορία επικαλέστηκε τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία Φύσσα Γ. Τσακανίκα: «Τον γνώρισα στη φυλακή, μου έδωσε χαρτί ότι δεν έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή».

Πρόεδρος: Γιατί ξέρει ο Τσακανίκας όλα τα μέλη και τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής; Γιατί το λέτε έτσι; Ήταν στέλεχος ο Τσακανίκας;

Χρ. Στεργιόπουλος: Φαντάζομαι πως ναι

Ακολούθησε η απολογία του Διονύση Λιακόπουλου που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε κάθειρξη 21 ετών και πέντε μηνών μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Χρήστο Στεργιόπουλο για την ανθρωποκτονία με ρατσιστικό κίνητρο του Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης και έτσι αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει ποινή έξι ετών και τεσσάρων μηνών.

Οι ερωτήσεις της έδρας εστίασαν στα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του κατά τις έρευνες της αστυνομίας μετά τη δολοφονία (μαχαίρια πεταλούδα, 121 φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, αυτοκόλλητο της οργάνωσης, φυσίγγια, αεροβόλο), με τον Δ. Λιακόπουλο να ισχυρίζεται ότι του αρέσει το κυνήγι και το ψάρεμα, ενώ για τα φυλλάδια είπε ότι ήταν ψηφοδέλτια που τα είχε από το 2012 στο σπίτι του για να το χρησιμοποιεί ως γραφική ύλη.

Ωστόσο, η έδρα επισήμανε στον κατηγορούμενο ότι επρόκειτο για προεκλογικά φυλλάδια με τίτλο «Γιατί να ψηφίσω Χρυσή Αυγή» και επέμενε να ρωτάει τον Δ. Λιακόπουλο για την αμετάκλητη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου που έχει αναγνωρίσει το ρατσιστικό κίνητρο του εγκλήματος.

Πρόεδρος: Με τη ΧΑ έχετε σχέση;

Λιακόπουλος: Καμία. Ούτε φίλους εκεί. Ούτε υποστηρικτής είμαι. Ούτε σε απλή εκδήλωση δεν έχω πάει.

Πρόεδρος: Βρέθηκαν ορισμένα αντικείμενα στο σπίτι σας.

Λιακόπουλος: Μαχαίρια, ψηφοδέλτια, μία σφεντόνα. Τα βρήκαν όταν έκαναν έλεγχο σπίτι μου. Ήταν 50-70.

Πρόεδρος: Όλων των κομμάτων τα ψηφοδέλτια;

Λιακόπουλος: Όχι, μόνο της ΧΑ. Ήταν προεκλογική περίοδος, ήρθαν σε καφετέρια και τα μοίρασαν κάποια άτομα, έδωσαν σε όλους μας, εγώ τα μάζεψα όλα της παρέας, για γραφική ύλη.

Πρόεδρος: Άλλων κομμάτων είχατε;

Λιακόπουλος: Όχι, δεν μου είχαν μοιράσει από άλλο κόμμα.

«Η απόφαση αυτή δείχνει ότι είχατε μίσος προς αλλοδαπούς, ανθρώπους διαφορετικούς από εσάς», επαναλάμβανε η πρόεδρος του δικαστηρίου και επειδή ο κατηγορούμενος αρνούνταν το ρατσιστικό κίνητρο, η πρόεδρος επαναλάμβανε ότι πρόκειται για αμετάκλητη απόφαση.

Πρόεδρος: Η απόφαση λέει ότι είχατε ρατσιστικό μένος. Γιατί;

Λιακόπουλος: Δεν κινηθήκαμε, δεν υπάρχει κάποιος μάρτυρας.

Πρόεδρος: Το Δικαστήριο λέει ότι έτσι νιώσατε. Γιατί;

Λιακόπουλος: Εγώ ούτε ρατσιστής είμαι, ούτε έχω σχέση με τη ΧΑ, ούτε ήξερα στην αρχή ότι ήταν αλλοδαπός. Και Έλληνας να ήταν το ίδιο θα έκανα.

Πρόεδρος: Δηλαδή αν κάποιος είναι μπροστά με ποδήλατο και έκανε ζιγκ-ζαγκ ο ενδεικνυόμενος τρόπος ήταν αυτός, να βγάλετε μαχαίρι;

Λιακόπουλος: Ήταν λάθος, το έχω πει πολλές φορές, δεν μπορώ να το γυρίσω πίσω, έχω ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια επανειλημμένες φορές. Δεν είμαι ρατσιστής και δεν έχω σχέση με τη ΧΑ. Ήταν λάθος.

Περίπου έξι κατηγορούμενοι υπολείπονται, προκειμένου τη σκυτάλη των απολογιών να λάβει η πρώην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.