Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεν επιβεβαιώνει η Κομισιόν τον Κικίλια για την κυκλοφορία του εμβολίου

Δεν επιβεβαιώνει η Κομισιόν τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ότι το Δεκέμβρη του 2020 θα φτάσουν στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για το νέο κορονοϊό.

Σε ερώτηση αν η Κομισιόν ανέφερε στην ελληνική κυβέρνηση ακριβή ημερομηνία παράδοσης του εμβολίου η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Λουνέλα δήλωσε χαρακτηριστικά πως «για την ώρα είμαστε στην κατάσταση που δεν μπορούμε να πούμε την ακριβή ημερομηνία παράδοσης, εργαζόμαστε για να σιγουρευτούμε πως το εμβόλιο θα είναι έτοιμο όσο πιο γρήγορα είναι δυνατό και όσο πιο ασφαλές είναι δυνατό για όλους του Ευρωπαίους».

Δήλωσε ακόμα πως η Κομισιόν είναι σε διαπραγματεύσεις μια διάφορες εταιρείες για την προμήθεια εμβολίου και πρόσθεσε ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών. Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν και το μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών για τα τεράστια κέρδη από το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού.