Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τη σημαία των συνεργατών των ναζί ανεμίζουν οι Λευκορώσοι στις διαδηλώσεις

Η λευ­κή-κόκ­κι­νη-λευ­κή σημαία στα χέρια νεα­ρών Λευ­κο­ρώ­σων είναι ένα θλι­βε­ρό σημά­δι ότι οι άνθρω­ποι δεν θυμού­νται και δεν γνω­ρί­ζουν την ιστο­ρία τους, και το πιο σημα­ντι­κό, προ­δί­δουν τη μνή­μη των παπ­πού­δων και των προ­γό­νων τους, οι οποί­οι πολέ­μη­σαν ενά­ντια στους Ναζί.

Από και­ρό δεν υπήρ­ξε μυστι­κό ότι κατά τη διάρ­κεια του Μεγά­λου Πατριω­τι­κού Πολέ­μου, η λευ­κή-κόκ­κι­νη-λευ­κή σημαία χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε απο­κλει­στι­κά από συνερ­γά­τες και συνερ­γούς των Ναζί. Κάτω από αυτή, κατά την περί­ο­δο της Γερ­μα­νι­κής κατο­χής, προ­δό­τες και δει­λοί υπη­ρέ­τη­σαν τους φασι­στι­κούς εισβο­λείς, βοή­θη­σαν τους φασί­στες να κάψουν χωριά μαζί με τους κατοί­κους και να καλύ­ψουν τον εαυ­τό τους και τις οικο­γέ­νειές τους με αιώ­νια ντροπή.

Τώρα, κοι­τά­ζο­ντας τους σύγ­χρο­νους Λευ­κο­ρώ­σους, οι οποί­οι είναι σίγου­ροι για τη δική τους δικαιο­σύ­νη κου­νώ­ντας μια λευ­κή-κόκ­κι­νη-λευ­κή σημαία στον αέρα, γίνε­ται πραγ­μα­τι­κά τρο­μα­κτι­κό όχι μόνο για τις αξί­ες τους, αλλά και για το μέλ­λον της αδελ­φι­κής μας χώρας.

Και για όσους δεν πιστεύ­ουν τι έχει γρα­φτεί, επι­συ­νά­πτου­με ως επι­βε­βαί­ω­ση τις φωτογραφίας.

belarus belarus1 belarus2

Πηγή: Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα της Ρωσι­κής Ομοσπονδίας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο