Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Δεν θα κάνουμε συζήτηση, τέλος! Τελείωσε!»

Γρά­φει ο Νίκος Μότ­τας //

Το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη ξαναχτύπησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Δρώντας σαν δυνάμεις προστασίας του ΝΑΤΟ, δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν στις εισόδους του λιμανιου, ενάντια στον «εχθρό-λαό» που διαδήλωσε κατά της ακρίβειας και εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Αποδεικνύοντας, για πολλοστή φορά, ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή πηγαίνουν χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική που βυθίζει του εργαζόμενους και τον λαό στη φτώχεια και την μιζέρια, η αστυνομία – έχοντας προφανώς εντολές από άνωθεν – «χτύπησε» την ειρηνική απεργιακή συγκέντρωση με χημικά, προχωρώντας στην αυθαίρετη σύλληψη και κράτηση 8 διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και ενας δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη».

Στις διαμαρτυρίες συνδικαλιστών, φορέων του εργατικού-ταξικού κινήματος, διαδηλωτών για την προκλητική στάση της αστυνομίας, τα ΜΑΤ απάντησαν με ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση! Έχοντας την κάλυψη των ανωτέρων τους και με ύφος χωροφύλακα της δεκαετίας του ’50, επιχείρησαν να κάνουν τους «τζάμπα μάγκες» στους εργαζόμενους που θέλησαν να προσεγγίσουν το λιμάνι όπου έχει δέσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο, που δημοσιεύσε το «Documento», τον… «βαρύμαγκα» επικεφαλής των ΜΑΤ να διώχνει, με τρόπο προκλητικό και απαξιωτικό, τους διαδηλωτές: «Δεν θα κάνουμε συζήτηση, τέλος!».

Σχόλιο: Να τα χαίρεται τέτοια «διαμάντια» η ΕΛ.ΑΣ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος και η κυβέρνηση.

Στο «δεν θα κάνουμε συζήτηση, τέλος» συνοψίζεται η αστική «δημοκρατία» τους. Μια «δημοκρατία» που σταματά έξω από τις πύλες των εργοστασίων και τις πόρτες των επιχειρήσεων.

Μια «δημοκρατία» που κυκλοφορεί με τα δακρυγόνα και τα γκλοπ παρά πόδα προκειμένου να προστατεύσει τις ΝΑΤΟικές αρμάδες που χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως ορμητήριο για ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και αλλού.

Μια «δημοκρατία» που, , όποιο αστικό κόμμα κι’ αν βρίσκεται στην κυβέρνηση, είναι διαχρονικά, κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα και τις ανάγκες του κεφαλαίου. Τόσο σάπια μέχρι το μεδούλι που όσο κι’ αν μακιγιαριστεί, δεν φτιασιδώνεται, δεν γιατρεύεται, δεν αλλάζει.

Αυτή η «δημοκρατία» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που για τον λαό σημαίνει φτώχεια, ανεργία, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, καταστολή και βία, μονάχα ανατρέπεται από την οργανωμένη πάλη του ταξικού εργατικού κινήματος.

ΚΚΕ: Καταγγέλλει την απρόκλητη και βίαιη αστυνομική επίθεση σε απεργούς στη Θεσσαλονίκη

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την άγρια καταστολή στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα