Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καταγγέλλει την απρόκλητη και βίαιη αστυνομική επίθεση σε απεργούς στη Θεσσαλονίκη

Ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επί­θε­ση αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων σε απερ­γούς στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και τις συλ­λή­ψεις στε­λε­χών του Κόμματος:

«Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει την απρό­κλη­τη και βίαιη επί­θε­ση των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων σε βάρος της απερ­για­κής κινη­το­ποί­η­σης στο λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου έχει κατα­πλεύ­σει ΝΑΤΟι­κό πλοίο με στρα­τιω­τι­κό εξο­πλι­σμό και με σκο­πό αυτό να φτά­σει στην Αν. Ευρώπη.

Την επί­θε­ση ακο­λού­θη­σαν οι αδι­καιο­λό­γη­τες συλ­λή­ψεις 8 δια­δη­λω­τών, ανά­με­σά τους δύο μέλη της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ, με το σοβα­ρό τραυ­μα­τι­σμό τους ενός, ο οποί­ος και νοση­λεύ­ε­ται, αλλά και ενός μέλους του Κεντρι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΚΝΕ. Ενώ ακό­μα απα­ρά­δε­κτη επί­θε­ση δέχτη­κε ο δημο­σιο­γρά­φος του “Ριζο­σπά­στη” και μέλος της ΕΣΗΕΜΘ.

Η επι­δί­ω­ξη της κυβέρ­νη­σης να περά­σει “διά πυρός και σιδή­ρου” την πολι­τι­κή της κλι­μα­κού­με­νης εμπλο­κής της χώρας στους επι­κίν­δυ­νους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς των ΝΑΤΟ — ΗΠΑ — ΕΕ, με την κατα­στο­λή των δίκαιων κινη­το­ποι­ή­σε­ων, πρέ­πει να βρει απέ­να­ντί της την ευρύ­τε­ρη λαϊ­κή καταδίκη.

Το ΚΚΕ απαι­τεί από την κυβέρ­νη­ση, η οποία φέρει την ακέ­ραια ευθύ­νη για αυτά τα απα­ρά­δε­κτα γεγο­νό­τα, να αφε­θούν αμέ­σως ελεύ­θε­ροι οι συλ­λη­φθέ­ντες, αίτη­μα που με έντο­νο διά­βη­μα δια­μαρ­τυ­ρί­ας εξέ­φρα­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του Κόμ­μα­τος Θ. Παφί­λης προς τον υφυ­πουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Λ. Οικο­νό­μου και τον υπουρ­γό Ναυ­τι­λί­ας Γ. Πλακιωτάκη».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο