Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την άγρια καταστολή στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Για την άγρια κατα­στο­λή και τις προ­σα­γω­γές στην απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση της Θεσ­σα­λο­νί­κης, το ΠΑΜΕ ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Καταγ­γέλ­λου­με την άγρια κατα­στο­λή και την απρό­κλη­τη επί­θε­ση των ΜΑΤ απέ­να­ντι σε απερ­γούς εργά­τες της Θεσ­σα­λο­νί­κης με απο­τέ­λε­σμα να υπάρ­χει ένας τραυ­μα­τί­ας και αρκε­τές προσαγωγές.

Αυτό που ενό­χλη­σε την κυβέρ­νη­ση ήταν το σύν­θη­μα της απερ­για­κής συγκέ­ντρω­σης ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και την εμπλο­κή της χώρας μας στις πολε­μι­κές ενέρ­γειες και η πορεία που ακο­λού­θη­σε προς το λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης, στο σημείο που έχει κατα­πλεύ­σει ΝΑΤΟι­κό πλοίο, με στρα­τιω­τι­κό εξο­πλι­σμό, με σκο­πό αυτό να φτά­σει στην Αν. Ευρώπη.

Οι ΝΑΤΟι­κοί όπως είδα­με πριν λίγες μέρες στα Χανιά έχουν δικαί­ω­μα να μπαί­νουν σε δωμά­τια ξενο­δο­χεί­ων, να τρο­μο­κρα­τούν ανή­λι­κα κορί­τσια και να αφή­νο­νται ελεύ­θε­ροι, αλλά οι εργά­τες που δια­μαρ­τύ­ρο­νται και αγω­νί­ζο­νται ενά­ντια στην πολε­μι­κή εμπλο­κή να προ­σά­γο­νται επει­δή μπή­καν στο λιμά­νι της πόλης τους.

Ήδη τα βίντεο και οι φωτο­γρα­φί­ες που βγαί­νουν στη δημο­σιό­τη­τα δεί­χνουν τον απρό­κλη­το και άγριο χαρα­κτή­ρα της επί­θε­σης από τις δυνά­μεις κατα­στο­λής, θεω­ρώ­ντας πως δεν τους βλέ­πει κανείς.

Η τρο­μο­κρα­τία δε θα περάσει!

Καλού­με τα συν­δι­κά­τα στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, τους εργα­ζό­με­νους και τη νεο­λαία στο νέο συλ­λα­λη­τή­ριο στις 18.30, στην Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση Θεσ­σα­λο­νί­κης. Να απαι­τή­σου­με να απε­λευ­θε­ρω­θούν άμε­σα οι προ­σα­χθέ­ντες και να μην απαγ­γελ­θεί καμία κατη­γο­ρία ενα­ντί­ον τους».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο