Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους για άνοιγμα δημοτικών και στις «κόκκινες» περιοχές

Να ανοίξουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής, σε όλη την Ελλάδα και στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι που συνεδρίασαν, εκτάκτως, το απόγευμα της Πέμπτης, με αυτό το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναπαράγουν Μέσα Ενημέρωσης, η απόφαση της Επιτροπής δεν ήταν ομόφωνη.

Η Επιτροπή κλήθηκε να συνεδριάσει άμεσα, μετά τις κυβερνητικές παλινωδίες που σημειώθηκαν το πρωί, όταν από τη μία, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφεραν πως οι ημερομηνίες ήταν «ανοικτές» και από την άλλη το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του οριστικοποίησε το άνοιγμα στις 11 Γενάρη.

Σε καθεστώς σκληρού lockdown βρίσκονται οι περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα), οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, Νέδα, Αγιοχώρι και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας, η κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμος Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης , η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας και η Κάλυμνος.

Αύριο αποφασίζουν για click away, γυμνάσια και λύκεια

Παράλληλα, όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, η αυριανή νέα σύσκεψη θα αξιολογήσει τα δεδομένα και για τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης, το click away για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών, τα βιβλιοπωλεία και γενικότερα, ό,τι λειτουργούσε κατά την εορταστική περίοδο.

Σε σχετικές ανακοινώσεις πρόκειται να προβεί στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους για άνοιγμα δημοτικών και στις «κόκκινες» περιοχές