Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές ΗΠΑ: Η ακροδεξιά στην Βουλή των Αντιπροσώπων – Εξελέγη η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν που απειλούσε αντιφασίστες διαδηλωτές

Τον περασμένο Ιούνη, όταν οι ΗΠΑ συγκλονίζονταν από λαϊκές διαδηλώσεις για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, γράφαμε για ακροδεξιούς οπαδούς του προέδρου Τραμπ που… έπαιρναν τα όπλα και απειλούσαν δημόσια με αιματοχυσία.

Εντύπωση είχε κάνει η περίπτωση της 46χρονης Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν (Marjorie Taylor Greene) από την συντρηρητική πολιτεία της Τζόρτζια η οποία είχε δημοσιεύσει βίντεο στο οποίο οπλοφορούσε και έστελνε απειλητικό μήνυμα στους αντιφασίστες διαδηλωτές.

«Η ΑNTIFA (sic) έχει κηρύξει πόλεμο στη χώρα μας. Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε ανακηρύσσοντας την εσωτερική τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό είναι το μήνυμα μου για τους τρομοκράτες της ANTIFA: Μείνετε μακριά από τη βορειοδυτική Τζόρτζια. Δεν θα κάψετε τις εκκλησίες μας, δεν θα λεηλατήσετε τις επιχειρήσεις μας ούτε θα καταστρέψετε τα σπίτια μας», έλεγε στο μήνυμα της η οπαδός του Τραμπ που αυτοχαρακτηρίζονταν ως «συντηρητική ρεπουμπλικανή» και «χριστιανή».

Η εν λόγω υποστηρικτής του ακροδεξιού συνομωσιολογικού κινήματος QAnon εξελέγη σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την 14η εκλογική περιφέρεια της Τζόρτζια, λαμβάνοντας ποσοστό 74,8% και 227.128 ψήφους!

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε συγχαρεί την Γκριν για τη νίκη της στις προκριματικές εκλογές, επισημαίνοντας σε tweet του: “Η Μάρτζορι είναι στιβαρή από κάθε άποψη και δεν εγκαταλείπει ποτέ, μια πραγματική ΝΙΚΗΤΡΙΑ!”.

Ασχέτως του που θα οδηγηθούν οι εξελίξεις και ποιός τελικά θα εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι σαφές πως η ακροδεξιά και ο φασισμός έχουν παρεισφρύσει σε τμήματα του λαού, πατώντας πάνω στον φόβο, τη ρητορική μίσους, το ρατσισμό και την έλλειψη ταξικού κριτηρίου.

ΗΠΑ: Φασίστες οπαδοί του Τραμπ σε… παράκρουση

Ο Λένιν και οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές