Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές 2023: Σε θέση μάχης οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο εξωτερικό

Σε εξέλιξη, από το πρωί, οι εκλογές για τους Έλληνες μετανάστες και οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, είναι στην κυριολεξία, στο πόδι, έξω από τα ειδικά εκλογικά κέντρα, δίνοντας τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή. 

Όπως και στις εκλογές της 21ης Μάη, πολλοί Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, και ιδιαίτερα της νεότερης γενιάς, θέλουν μέσα από την ψήφο τους να στείλουν το δικό τους μήνυμα, καταδικάζοντας τα κόμματα που κυβέρνησαν την τελευταία 10ετία, αυτούς που τους ανάγκασαν να μεταναστεύσουν.

Το κλίμα αισιοδοξίας επιβεβαίωσαν οι μαζικές πολιτικές συγκεντρώσεις και συσκέψεις που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τις προηγούμενες βδομάδες σε πόλεις του εξωτερικού, όπου το μεταναστευτικό στοιχείο είναι έντονο.

Φρανκφούρτη

Ειδικότερα, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στη Δρέσδη, με τα προεκλογικά υλικά στο χέρι, βρέθηκαν μπροστά από το άγαλμα της «Γυναίκας των Ερειπείων» που φιλοτεχνήθηκε το 1952 για να τιμηθούν οι γυναίκες που συμμετείχαν στην ανοικοδόμηση της -κατεστραμμένης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο- Δρέσδης, στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία. Με φόντο το Δημαρχείο της πόλης, όπου ψηφίζουν οι Έλληνες μετανάστες έθεσαν ως στόχο να διατηρηθεί η πρωτιά του Κόμματος στο εκλογικό τμήμα της πόλης και να αυξηθούν οι ψήφοι και το ποσοστό.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα