Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθλιότητες Πούτιν: Παραλληλίζει την στάση των μισθόφορων της Wagner με… την Οκτωβριανή Επανάσταση!

Ο Πού­τιν στο σημε­ρι­νό του διάγ­γελ­μα έφτα­σε να παραλ­λη­λί­ζει τη στά­ση του ιδιω­τι­κού στρα­τού Βάγκνερ και της ηγε­σί­ας του με τη μεγά­λη Οκτω­βρια­νή Σοσια­λι­στι­κή Επα­νά­στα­ση τον Οκτώ­βρη του 1917.

Για άλλη μια φορά ο Πρό­ε­δρος της Ρωσί­ας επέ­λε­ξε να κάνει σαφές και στον πιο δύσπι­στο ότι ο αντι­κομ­μου­νι­σμός είναι βασι­κό στοι­χείο της πολι­τι­κής της ρωσι­κής κυβέρ­νη­σης και ότι η οποία επί­κλη­ση στο ηρω­ι­κό παρελ­θόν της ΕΣΣΔ δεν είναι τίπο­τα άλλο παρά το καμου­φλάζ της στρά­τευ­σης στις επι­διώ­ξεις της ρωσι­κής αστι­κής τάξης.

Άλλω­στε η σημε­ρι­νή αστι­κή τάξη ‑και ο ίδιος ο Πού­τιν- επε­δί­ω­ξαν την ανα­τρο­πή του σοσια­λι­σμού στην πρώ­ην ΕΣΣΔ. Αυτοί γεύ­ο­νται προ­νό­μια και πλού­τη και ο λαός φτώ­χεια και πλέ­ον πολύ αίμα που χύνε­ται σε έναν άδι­κο πόλε­μο. Ο αντι­κομ­μου­νι­σμός που κλι­μα­κώ­νε­ται και στα δύο στρα­τό­πε­δα του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου στην Ουκρα­νία φανε­ρώ­νει όμως και κάτι άλλο. Ότι «το φάντα­σμα του κομ­μου­νι­σμού πλα­νά­ται», παρά τον πολύ αρνη­τι­κό συσχε­τι­σμό, ως μόνη διέ­ξο­δος από το σύστη­μα του πολέ­μου και της φτώχειας.

902.gr

«Ισα­πο­στά­κη­δες»

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο