Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές 2023: Σε θέση μάχης οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο εξωτερικό

Σε εξέ­λι­ξη, από το πρωί, οι εκλο­γές για τους Έλλη­νες μετα­νά­στες και οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ, είναι στην κυριο­λε­ξία, στο πόδι, έξω από τα ειδι­κά εκλο­γι­κά κέντρα, δίνο­ντας τη μάχη μέχρι την τελευ­ταία στιγμή. 

Όπως και στις εκλο­γές της 21ης Μάη, πολ­λοί Έλλη­νες που ζουν στο εξω­τε­ρι­κό, και ιδιαί­τε­ρα της νεό­τε­ρης γενιάς, θέλουν μέσα από την ψήφο τους να στεί­λουν το δικό τους μήνυ­μα, κατα­δι­κά­ζο­ντας τα κόμ­μα­τα που κυβέρ­νη­σαν την τελευ­ταία 10ετία, αυτούς που τους ανά­γκα­σαν να μεταναστεύσουν.

Το κλί­μα αισιο­δο­ξί­ας επι­βε­βαί­ω­σαν οι μαζι­κές πολι­τι­κές συγκε­ντρώ­σεις και συσκέ­ψεις που διορ­γά­νω­σαν οι Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τις προη­γού­με­νες βδο­μά­δες σε πόλεις του εξω­τε­ρι­κού, όπου το μετα­να­στευ­τι­κό στοι­χείο είναι έντονο.

Φραν­κφούρ­τη

Ειδι­κό­τε­ρα, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στη Δρέσ­δη, με τα προ­ε­κλο­γι­κά υλι­κά στο χέρι, βρέ­θη­καν μπρο­στά από το άγαλ­μα της «Γυναί­κας των Ερει­πεί­ων» που φιλο­τε­χνή­θη­κε το 1952 για να τιμη­θούν οι γυναί­κες που συμ­με­τεί­χαν στην ανοι­κο­δό­μη­ση της ‑κατε­στραμ­μέ­νης κατά τον Β’ Παγκό­σμιο Πόλε­μο- Δρέσ­δης, στη Γερ­μα­νι­κή Λαο­κρα­τι­κή Δημο­κρα­τία. Με φόντο το Δημαρ­χείο της πόλης, όπου ψηφί­ζουν οι Έλλη­νες μετα­νά­στες έθε­σαν ως στό­χο να δια­τη­ρη­θεί η πρω­τιά του Κόμ­μα­τος στο εκλο­γι­κό τμή­μα της πόλης και να αυξη­θούν οι ψήφοι και το ποσοστό.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο