Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελ. Βαγενάς: Είμαστε περήφανοι που το ΚΚΕ είναι και αυτή τη φορά στη σωστή μεριά της Ιστορίας, στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού

Σε εκδήλωση των ΚΟ Εύοσμου – Κορδελιού του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη και στην ευρύτερη περιοχή, μίλησε την Τετάρτη 22 Νοέμβρη ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως σημείωσε εισαγωγικά: «Σήμερα, δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, δοκιμάζονται κι άλλα πράγματα. Δοκιμάζεται η αξιοπιστία των ΜΜΕ, δοκιμάζεται η στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Όταν μωράκια πεθαίνουν στις θερμοκοιτίδες από έλλειψη ρεύματος και ορισμένα ΜΜΕ στη χώρα μιλούν για “χειρουργική” στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ, όταν ρίχνονται βόμβες φωσφόρου πάνω σε αμάχους και οι αστοί πολιτικοί μιλάνε για το “δικαίωμα της αυτοάμυνας” του δολοφόνου, τότε δοκιμάζεται και το επίπεδο της πολιτικής συνείδησης του λαού μας.

Είμαστε περήφανοι, που το ΚΚΕ είναι και αυτή τη φορά στη σωστή μεριά της Ιστορίας, που οι κομμουνιστές και όλοι οι αγωνιστές, που συμπορεύονται με το Κόμμα μας, βγαίνουν στους δρόμους, ενάντια σε αυτό το μεγάλο έγκλημα, που διεξάγεται στην Παλαιστίνη, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια λαού σε πολλές χώρες, που διαδηλώνουν με το σύνθημα ”Λευτεριά στην Παλαιστίνη!” απαιτώντας τον τερματισμό της κατοχής, του παράνομου εποικισμού, του καθεστώτος ”απαρτχάιντ”, της τυφλής βίας, της βαθιάς καταπίεσης, των εξευτελισμών, που είναι καθημερινή μοίρα εκατομμυρίων Παλαιστινίων».

Ο Ελ. Βαγενάς ανέπτυξε στην ομιλία του ιστορικές και πολιτικές πλευρές του παλαιστινιακού ζητήματος και καυτηρίασε την προσπάθεια συκοφάντησης της πάλης ενός λαού που βιώνει την κατοχή, ώστε να δικαιολογηθούν στις λαϊκές συνειδήσεις τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ.

Επιπλέον, ανέδειξε τους ανταγωνισμούς και συγκρουόμενους σχεδιασμούς πολλών αστικών τάξεων και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ενώ στάθηκε και στο επιτακτικό καθήκον να δυναμώσει η πάλη σε όλον τον κόσμο, για να σταματήσει η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης.

Σημείωσε πως η απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης της και των άλλων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, εθνικιστών) έχει τη «ρίζα» της στα συμφέροντα της αστικής τάξης, που επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν, αναδεικνύοντας την εμπλοκή στην Ελλάδα στους εμπορικούς και ενεργειακούς δρόμους.

Ο Ελ. Βαγενάς αναφέρθηκε στη θέση του ΚΚΕ για:

Την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, όπως αποφάσισε το 2015 η ελληνική Βουλή, αλλά όλες οι κυβερνήσεις έκτοτε αρνούνται να εφαρμόσουν, για να αποσυρθούν οι ελληνικές φρεγάτες και για να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Για να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ.

Για να σταματήσει εδώ και τώρα το μακελειό στη Γάζα.

Στο τέλος της ομιλίας του υπογράμμισε πως ο αγώνας με το εμβληματικό σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», καθώς και για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς «είναι ένας αγώνας που θα τον δώσουμε συνδυασμένα και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, ο λαός στη χώρα μας, είτε είναι η κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, είτε οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, είτε το συρρικνωμένο αγροτικό εισόδημα, είτε η ανεργία και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η βαριά φορολογία και τόσα άλλα. Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του συστήματος παντού θα μας βρίσκουν μπροστά τους, για να “φουσκώσει” το “ποτάμι” της μεγάλης κοινωνικής ανατροπής, της πάλης για μια άλλη δίκαιη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό, για τον οποίο παλεύει το Κόμμα μας, που την περασμένη βδομάδα συμπλήρωσε 105 χρόνια δράσης, αγώνων και θυσιών για τα συμφέροντα του λαού μας».