Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαλλιά — κουβάρια στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νέες αποχωρήσεις

«Σήμε­ρα κλεί­νει ο κύκλος εσω­στρέ­φειας. Ενω­μέ­νοι θα επι­κε­ντρω­θού­με στην παρα­γω­γή πολι­τι­κών λύσε­ων για την κοι­νω­νία», είπε ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασ­σε­λά­κης στην συνε­δρί­α­ση της Πολι­τι­κής Γραμ­μα­τεί­ας, υπό τη σκιά της απο­χώ­ρη­σης της ομά­δας των «6+6» και την ανε­ξαρ­τη­το­ποί­η­ση 9 βουλευτών.

«Η εσω­στρέ­φεια προ­ήλ­θε από την άρνη­ση απο­δο­χής της επι­λο­γής της βάσης να εκλέ­ξει εμέ­να πρό­ε­δρο του ΣΥΡΙΖΑ», δήλω­σε ο Στ. Κασ­σε­λά­κης, κινού­με­νος στο ίδιο μήκος κύμα­τος με την ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε η Κουμουνδούρου.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η συνε­δρί­α­ση της Πολι­τι­κής Γραμ­μα­τεί­ας αφο­ρού­σε στη συγκρό­τη­ση νέου «πολι­τι­κού κέντρου», δηλα­δή στε­νού πυρή­να στε­λε­χών που θα «τρέ­χουν» την πολι­τι­κή του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, φαί­νε­ται πώς προ­χω­ρούν οι διερ­γα­σί­ες για συγκρό­τη­ση νέας κοι­νο­βου­λευ­τι­κής ομά­δας που θα απο­τε­λεί­ται από τους 9 βου­λευ­τές που απο­χώ­ρη­σαν σήμε­ρα, μαζί με τους δύο βου­λευ­τές της «Ομπρέ­λας».

«Είναι η μόνη από­φα­ση με την οποία αισθα­νό­μα­στε ότι μπο­ρού­με να υπο­στη­ρί­ξου­με το πολι­τι­κό πλαί­σιο με το οποίο εκλε­γή­κα­με και το οποίο λέγα­με αυτά τα χρό­νια», δήλω­σε σε δημο­σιο­γρά­φους ο Ν. Ηλιό­που­λος, εξερ­χό­με­νος από το γρα­φείο του Προ­έ­δρου της Βου­λής, μετά την επι­ση­μο­ποί­η­ση της ανε­ξαρ­τη­το­ποί­η­σης των εννέα. Βεβαί­ως, αυτό το «πολι­τι­κό πλαί­σιο» είναι που οδή­γη­σε στον εκφυ­λι­σμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Σάβ­βα­το έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί συνε­δρί­α­ση του ΚΣ της νεο­λαί­ας ΣΥΡΙΖΑ, με την πλειο­ψη­φία να τάσ­σε­ται υπέρ της απο­χώ­ρη­σης από το κόμμα.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο