Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελ. Βαγενάς: Είμαστε περήφανοι που το ΚΚΕ είναι και αυτή τη φορά στη σωστή μεριά της Ιστορίας, στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού

Σε εκδή­λω­ση των ΚΟ Εύο­σμου — Κορ­δε­λιού του ΚΚΕ για τις εξε­λί­ξεις στην Παλαι­στί­νη και στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, μίλη­σε την Τετάρ­τη 22 Νοέμ­βρη ο Ελι­σαί­ος Βαγε­νάς, μέλος της ΚΕ και υπεύ­θυ­νος του Τμή­μα­τος Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως σημεί­ω­σε εισα­γω­γι­κά: «Σήμε­ρα, δίπλα στο δοκι­μα­ζό­με­νο λαό της Παλαι­στί­νης, δοκι­μά­ζο­νται κι άλλα πράγ­μα­τα. Δοκι­μά­ζε­ται η αξιο­πι­στία των ΜΜΕ, δοκι­μά­ζε­ται η στά­ση όλων των πολι­τι­κών δυνά­με­ων της χώρας. Όταν μωρά­κια πεθαί­νουν στις θερ­μο­κοι­τί­δες από έλλει­ψη ρεύ­μα­τος και ορι­σμέ­να ΜΜΕ στη χώρα μιλούν για “χει­ρουρ­γι­κή” στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση του Ισρα­ήλ, όταν ρίχνο­νται βόμ­βες φωσφό­ρου πάνω σε αμά­χους και οι αστοί πολι­τι­κοί μιλά­νε για το “δικαί­ω­μα της αυτο­ά­μυ­νας” του δολο­φό­νου, τότε δοκι­μά­ζε­ται και το επί­πε­δο της πολι­τι­κής συνεί­δη­σης του λαού μας.

Είμα­στε περή­φα­νοι, που το ΚΚΕ είναι και αυτή τη φορά στη σωστή μεριά της Ιστο­ρί­ας, που οι κομ­μου­νι­στές και όλοι οι αγω­νι­στές, που συμπο­ρεύ­ο­νται με το Κόμ­μα μας, βγαί­νουν στους δρό­μους, ενά­ντια σε αυτό το μεγά­λο έγκλη­μα, που διε­ξά­γε­ται στην Παλαι­στί­νη, όπως κάνουν εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες, εκα­τομ­μύ­ρια λαού σε πολ­λές χώρες, που δια­δη­λώ­νουν με το σύν­θη­μα ”Λευ­τε­ριά στην Παλαι­στί­νη!” απαι­τώ­ντας τον τερ­μα­τι­σμό της κατο­χής, του παρά­νο­μου εποι­κι­σμού, του καθε­στώ­τος ”απαρτ­χάιντ”, της τυφλής βίας, της βαθιάς κατα­πί­ε­σης, των εξευ­τε­λι­σμών, που είναι καθη­με­ρι­νή μοί­ρα εκα­τομ­μυ­ρί­ων Παλαιστινίων».

Ο Ελ. Βαγε­νάς ανέ­πτυ­ξε στην ομι­λία του ιστο­ρι­κές και πολι­τι­κές πλευ­ρές του παλαι­στι­νια­κού ζητή­μα­τος και καυ­τη­ρί­α­σε την προ­σπά­θεια συκο­φά­ντη­σης της πάλης ενός λαού που βιώ­νει την κατο­χή, ώστε να δικαιο­λο­γη­θούν στις λαϊ­κές συνει­δή­σεις τα εγκλή­μα­τα του κρά­τους του Ισραήλ.

Επι­πλέ­ον, ανέ­δει­ξε τους αντα­γω­νι­σμούς και συγκρουό­με­νους σχε­δια­σμούς πολ­λών αστι­κών τάξε­ων και ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυνά­με­ων, ενώ στά­θη­κε και στο επι­τα­κτι­κό καθή­κον να δυνα­μώ­σει η πάλη σε όλον τον κόσμο, για να στα­μα­τή­σει η σφα­γή του λαού της Παλαιστίνης.

Σημεί­ω­σε πως η απα­ρά­δε­κτη στά­ση της κυβέρ­νη­σης της και των άλλων κομ­μά­των (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, εθνι­κι­στών) έχει τη «ρίζα» της στα συμ­φέ­ρο­ντα της αστι­κής τάξης, που επι­διώ­κουν να εξυ­πη­ρε­τή­σουν, ανα­δει­κνύ­ο­ντας την εμπλο­κή στην Ελλά­δα στους εμπο­ρι­κούς και ενερ­γεια­κούς δρόμους.

Ο Ελ. Βαγε­νάς ανα­φέρ­θη­κε στη θέση του ΚΚΕ για:

Την ανα­γνώ­ρι­ση του κρά­τους της Παλαι­στί­νης, όπως απο­φά­σι­σε το 2015 η ελλη­νι­κή Βου­λή, αλλά όλες οι κυβερ­νή­σεις έκτο­τε αρνού­νται να εφαρ­μό­σουν, για να απο­συρ­θούν οι ελλη­νι­κές φρε­γά­τες και για να παύ­σει κάθε διευ­κό­λυν­ση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Για να στα­μα­τή­σει κάθε οικο­νο­μι­κή — πολι­τι­κή — στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία με το κρά­τος — δολο­φό­νο Ισραήλ.

Για να στα­μα­τή­σει εδώ και τώρα το μακε­λειό στη Γάζα.

Στο τέλος της ομι­λί­ας του υπο­γράμ­μι­σε πως ο αγώ­νας με το εμβλη­μα­τι­κό σύν­θη­μα «Λευ­τε­ριά στην Παλαι­στί­νη», καθώς και για να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και σχε­δια­σμούς «είναι ένας αγώ­νας που θα τον δώσου­με συν­δυα­σμέ­να και για τα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζει η εργα­τι­κή τάξη, ο λαός στη χώρα μας, είτε είναι η κατά­στα­ση της Δημό­σιας Υγεί­ας, είτε οι χαμη­λοί μισθοί και συντά­ξεις, είτε το συρ­ρι­κνω­μέ­νο αγρο­τι­κό εισό­δη­μα, είτε η ανερ­γία και οι ελα­στι­κές μορ­φές απα­σχό­λη­σης, η βαριά φορο­λο­γία και τόσα άλλα. Η κυβέρ­νη­ση και τα άλλα κόμ­μα­τα του συστή­μα­τος παντού θα μας βρί­σκουν μπρο­στά τους, για να “φου­σκώ­σει” το “ποτά­μι” της μεγά­λης κοι­νω­νι­κής ανα­τρο­πής, της πάλης για μια άλλη δίκαιη κοι­νω­νία, χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση και πολέ­μους, για το σοσια­λι­σμό-κομ­μου­νι­σμό, για τον οποίο παλεύ­ει το Κόμ­μα μας, που την περα­σμέ­νη βδο­μά­δα συμπλή­ρω­σε 105 χρό­νια δρά­σης, αγώ­νων και θυσιών για τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού μας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο