Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάνω από 300 βομβαρδισμοί στην Γάζα από τον ισραηλινό στρατό παρά τη συμφωνία

Λίγο μετά την ανα­κοί­νω­ση για την εφαρ­μο­γή της συμ­φω­νί­ας προ­σω­ρι­νής κατά­παυ­σης του πυρός από το πρωί της Παρα­σκευ­ής, το κρά­τος — δολο­φό­νος του Ισρα­ήλ εξα­πέ­λυ­σε σφο­δρό μπα­ράζ αερο­πο­ρι­κών βομ­βαρ­δι­σμών σε ολό­κλη­ρη την Λωρί­δα της Γάζας.

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός ανα­κοί­νω­σε ότι πραγ­μα­το­ποί­η­σε 300 αερο­πο­ρι­κά χτυ­πή­μα­τα στη Γάζα τις τελευ­ταί­ες 24 ώρες.

Ο εκπρό­σω­πος της κυβέρ­νη­σης της Γάζας ανα­κοί­νω­σε ότι οι νεκροί από την επί­θε­ση του Ισρα­ήλ στην Λωρί­δα της Γάζας, ξεπερ­νούν τους 18.854, μετα­ξύ αυτών 6.150 παι­διά και 4.000 γυναίκες.

Ανά­με­σα στους «στό­χους» των ισραη­λι­νών βομ­βών, ήταν το σχο­λείο «Abu Hussein» στον προ­σφυ­γι­κό καταυ­λι­σμό της Τζα­μπα­λί­για, ένας χώρος εκδη­λώ­σε­ων στην Bani Suheila, στη νότια Λωρί­δα της Γάζας, αλλά και σπί­τια στην Χαν Γιουνίς.

Από την άλλη, ο εκπρό­σω­πος των Ταξιαρ­χιών Αλ Κασάμ, του στρα­τιω­τι­κού βρα­χί­ο­να της Χαμάς, Αμπού Ομπάι­ντα δήλω­σε ότι οι μαχη­τές της οργά­νω­σης έχουν κατα­στρέ­ψει «ολο­σχε­ρώς ή μερι­κώς 335 ισραη­λι­νά τανκς και στρα­τιω­τι­κά οχήματα».

Υπό κράτηση από τον ισραηλινό στρατό ο διευθυντής του νοσοκομείου αλ Σίφα

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός επι­βε­βαί­ω­σε σήμε­ρα ότι ο διευ­θυ­ντής του νοσο­κο­μείο αλ Σίφα στη Λωρί­δα της Γάζας κρα­τεί­ται για ανά­κρι­ση «σχε­τι­κά με στοι­χεία που δεί­χνουν ότι οι εγκα­τα­στά­σεις του χρη­σι­μο­ποιού­νταν ως κέντρο διοί­κη­σης και ελέγ­χου της ισλα­μι­στι­κής οργά­νω­σης Χαμάς».

Ο κατο­χι­κός στρα­τός ισχυ­ρί­ζε­ται ότι ο δρ Μοχά­μεντ Αμπού Σαλ­μί­για ήταν επι­κε­φα­λής του συγκρο­τή­μα­τος ενώ μαχη­τές της Χαμάς έχτι­ζαν δίκτυο στρα­τιω­τι­κών υπο­δο­μών και απο­θή­κευαν όπλα στο νοσο­κο­μείο. Ο στρα­τός δεν έδω­σε λεπτο­μέ­ρειες για τις συν­θή­κες της κρά­τη­σής του αλλά το παλαι­στι­νια­κό υπουρ­γείο Υγεί­ας δήλω­σε ότι ο Αμπού Σαλ­μί­για και ένας αριθ­μός για­τρών συνε­λή­φθη­σαν στα ξημε­ρώ­μα­τα σε σημείο ελέγ­χου στον δρό­μο που συν­δέ­ει τη βόρεια με τη νότια Γάζα.

Η Παλαι­στί­νια υπουρ­γός Υγεί­ας Μάι αλ-Κάι­λα δήλω­σε ότι οι συλ­λή­ψεις δεί­χνουν πως το Ισρα­ήλ παρα­βιά­ζει το διε­θνές ανθρω­πι­στι­κό δίκαιο.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο