Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επικίνδυνες φωτιές στην Αχαΐα – Εκκενώνονται οικισμοί – Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Εντολή για την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιάς στην Αχαΐα, δόθηκε από την Πυροσβεστική λίγο πριν από τις 13:00 το μεσημέρι, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι από την φωτιά που μαίνεται σε δασική έκταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις του δήμαρχου Ερυμάνθου, οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς, έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας, ενώ όπως σημείωσε, όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί.

Αναφορικά με την φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε και ότι το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση.

Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Συγκεκριμένα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200, καθώς και δύο ελικόπτερα.

lίγη ώρα αργότερα, εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στην περιοχή Ελεκίστρα, που βρίσκεται στις παρυφές της Πάτρας . Aπό την Πυροσβεστική δοθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της κοινότητας Σουλίου, που βρίσκεται στις παρυφές της Πάτρας.

Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση της κοινότητας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής