Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανία: Ανακλήθηκε η απόφαση αποκλεισμού του Κομμουνιστικού Κόμματος από τις βουλευτικές εκλογές

Το Ομο­σπον­δια­κό Συνταγ­μα­τι­κό Δικα­στή­ριο της Γερ­μα­νί­ας ακύ­ρω­σε χτες την από­φα­ση της Ομο­σπον­δια­κής Εφο­ρευ­τι­κής Επι­τρο­πής να απο­κλεί­σει το Γερ­μα­νι­κό Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα (DKP) από τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές του Σεπτέμ­βρη και να του αφαι­ρέ­σει την ιδιό­τη­τα του πολι­τι­κού κόμματος.

Σε σχό­λιό του ο Πρό­ε­δρος του ΓΚΚ, Πάτρικ Κέμπε­λε, μετα­ξύ άλλων χαρα­κτή­ρι­σε την από­φα­ση αυτή απο­τέ­λε­σμα του μεγά­λου κύμα­τος αλλη­λεγ­γύ­ης, τόσο στην ίδια τη χώρα όσο και στο εξω­τε­ρι­κό. Οπως ανα­φέ­ρε­ται σε δελ­τίο Τύπου του DKP στην εφη­με­ρί­δα του κόμ­μα­τος «Unsere Zeit», «η αιτιο­λο­γία απο­τε­λεί χαστού­κι για την Ομο­σπον­δια­κή Εφο­ρευ­τι­κή Επι­τρο­πή και επι­βε­βαιώ­νει επί­σης ότι το DKP είναι ένα ενερ­γό πολι­τι­κό κόμ­μα και ενδει­κτι­κά γίνε­ται ανα­φο­ρά στη συγκέ­ντρω­ση του κόμ­μα­τος για τα 80 χρό­νια από τη γερ­μα­νι­κή επί­θε­ση στη Σοβιε­τι­κή Ενωση».

«Αυτή η αλλη­λεγ­γύη απο­τε­λεί “εντο­λή” να πάμε στην προ­ε­κλο­γι­κή εκστρα­τεία με όλη μας τη δύνα­μη, να παλέ­ψου­με για το πολι­τι­κό μας περιε­χό­με­νο και για την ενί­σχυ­ση του DKP — ειδι­κά τώρα», αναφέρεται.

Ριζο­σπά­στης

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο