Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με μοριακό ή rapid test η είσοδος αντιεμβολιαστών εκπαιδευτικών στα σχολεία

Με βεβαί­ω­ση εμβο­λια­σμού, νόση­σης Covid- 19 ή αρνη­τι­κού δια­γνω­στι­κού ελέγ­χου (rapid test ή PCR) θα είναι υπο­χρε­ω­μέ­νοι να προ­σέρ­χο­νται οι εκπαι­δευ­τι­κοί στις σχο­λι­κές τους μονά­δες, σύμ­φω­να με τρο­πο­λο­γία που κατα­τέ­θη­κε προς ψήφι­ση στη Βουλή.

Στην τρο­πο­λο­γία που κατα­τέ­θη­κε στο υπό ψήφι­ση νομο­σχέ­διο “Εκσυγ­χρο­νι­σμός του Ελλη­νι­κού Κτη­μα­το­λο­γί­ου, νέες ψηφια­κές υπη­ρε­σί­ες και ενί­σχυ­ση της ψηφια­κής δια­κυ­βέρ­νη­σης” του υπουρ­γεί­ου Ψηφια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης προ­βλέ­πε­ται ακό­μη πως οι δάσκα­λοι και οι καθη­γη­τές που δεν θα παρου­σιά­σουν τα παρα­πά­νω έγγρα­φα θα μπαί­νουν σε καθε­στώς ανα­στο­λής καθη­κό­ντων, ενώ δεν θα τους κατα­βάλ­λο­νται απο­δο­χές. Επι­πλέ­ον, η περί­ο­δος της ανα­στο­λής δεν θα λογί­ζε­ται ως χρό­νος πραγ­μα­τι­κής δημό­σιας υπηρεσίας.

Ειδικότερα, η τροπολογία αναφέρει:

«Στην περί­πτω­ση εκεί­νη που μόνι­μοι ή απα­σχο­λού­με­νοι με σύμ­βα­ση εργα­σί­ας ιδιω­τι­κού δικαί­ου ορι­σμέ­νου χρό­νου εκπαι­δευ­τι­κοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν προ­σκο­μί­σουν πιστο­ποι­η­τι­κό ή βεβαί­ω­ση εμβο­λια­σμού, νόση­σης ή αρνη­τι­κού δια­γνω­στι­κού ελέγ­χου, σύμ­φω­να με τα ειδι­κό­τε­ρα προ­βλε­πό­με­να στην παρ. 1, τότε δεν τους επι­τρέ­πε­ται η είσο­δος στην σχο­λι­κές μονά­δες, στις οποί­ες υπη­ρε­τούν και επέρ­χο­νται οι εξής συνέ­πειες: α) Στους μόνι­μους εκπαι­δευ­τι­κούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, με από­φα­ση του διευ­θυ­ντή εκπαί­δευ­σης επι­βάλ­λε­ται, κατά παρέκ­κλι­ση κάθε άλλης γενι­κής και ειδι­κής διά­τα­ξης, το ειδι­κό διοι­κη­τι­κό μέτρο της ανα­στο­λή καθη­κό­ντων για επι­τα­κτι­κούς λόγους προ­στα­σί­ας της δημό­σιας υγεί­ας. Κατά τον χρό­νο ανα­στο­λής καθη­κό­ντων, ο οποί­ος δεν λογί­ζε­ται ως χρό­νος πραγ­μα­τι­κής δημό­σιας υπη­ρε­σί­ας, δεν κατα­βάλ­λο­νται οι αποδοχές

Με όμοια από­φα­ση αίρε­ται η ανα­στο­λή, εφό­σον προ­σκο­μί­ζε­ται πιστο­ποι­η­τι­κό ή βεβαί­ω­ση εμβο­λια­σμού, νόση­σης ή αρνη­τι­κού δια­γνω­στι­κού ελέγ­χου, σύμ­φω­να με τα ειδι­κό­τε­ρα προ­βλε­πό­με­να στην παρ. 1. β) Οι προ­σω­ρι­νοί ανα­πλη­ρω­τές και ωρο­μί­σθιοι εκπαι­δευ­τι­κοί, καθώς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποί­οι κατά την ημέ­ρα ανά­λη­ψης υπη­ρε­σί­ας δεν προ­σκο­μί­ζουν στο Διευθυντή/Προϊστάμενο της οικί­ας σχο­λι­κής μονά­δας, στον Προϊ­στά­με­νο των Κέντρων Διε­πι­στη­μο­νι­κής Αξιο­λό­γη­σης, Συμ­βου­λευ­τι­κής και Υπο­στή­ρι­ξης (ΚΕΔΑΣΥ), στον Προϊ­στά­με­νο των Κέντρων Εκπαί­δευ­σης για το Περι­βάλ­λον και την Αει­φο­ρία (ΚΕΠΕΑ), στον Διευ­θυ­ντή Εκπαί­δευ­σης ή στον Περι­φε­ρεια­κό Διευ­θυ­ντή Εκπαί­δευ­ση, πιστο­ποι­η­τι­κό ή βεβαί­ω­ση εμβο­λια­σμού, νόση­σης ή αρνη­τι­κού δια­γνω­στι­κού ελέγ­χου, σύμ­φω­να με τα ειδι­κό­τε­ρα προ­βλε­πό­με­να στην παρ.1, δεν ανα­λαμ­βά­νουν υπη­ρε­σία. Με από­φα­ση του Υπουρ­γού Παι­δεί­ας & Θρη­σκευ­μά­των δύνα­ται να καθο­ρί­ζο­νται περαι­τέ­ρω συνέ­πειες στην περί­πτω­ση επα­νει­λημ­μέ­νης παρά­βα­σης της παρού­σας περί­πτω­σης».

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο