Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωκοινοβούλιο: Υιοθέτησε ψήφισμα χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία «κράτος-προαγωγό της τρομοκρατίας»!

Με ένα επικίνδυνο ψήφισμα που υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία και το οποίο «ρίχνει λάδι» στη φωτιά της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαρακτήρισε τη Ρωσία κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας.

Ειδικότερα, σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία. Οι ευρωβουλευτές που το υπερψήφισαν υπογραμμίζουν ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις διαπράττουν εσκεμμένες επιθέσεις και θηριωδίες εναντίον αμάχων στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι η καταστροφή μη στρατιωτικών υποδομών και άλλες σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου συνιστούν τρομοκρατικές πράξεις και εγκλήματα πολέμου. Υπό αυτό το πρίσμα, αναγνωρίζουν τη Ρωσία ως κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας και ως κράτος που «χρησιμοποιεί μέσα τρομοκρατίας».

Επισημαίνεται ότι το σημερινό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έρχεται λίγες ώρες μετά το αντίστοιχο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ το οποίο επίσης χαρακτηρίζει τη Ρωσική Ομοσπονδία ως «κράτος-τρομοκράτη».

Αναγκαίο ένα… νομικό πλαίσιο της ΕΕ

Με δεδομένο ότι η ΕΕ δεν μπορεί επί του παρόντος να χαρακτηρίσει επισήμως κράτη προαγωγούς της τρομοκρατίας, το Κοινοβούλιο καλεί την ΕΕ και τα κράτη μέλη της να θεσπίσουν το κατάλληλο νομικό πλαίσιο και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ενταχθεί η Ρωσία σε αυτόν τον κατάλογο. Αυτό θα ενεργοποιήσει σειρά σημαντικών περιοριστικών μέτρων κατά της Μόσχας και θα έχει θεμελιώδεις περιοριστικές επιπτώσεις στις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία, αναφέρει το ΕΚ.

Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές καλούν το Συμβούλιο να συμπεριλάβει τη ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση «ομάδα Βάγκνερ», το 141ο Ειδικό Μηχανοκίνητο Σύνταγμα (γνωστό και ως «Kadyrovites»), καθώς και άλλες ένοπλες ομάδες, πολιτοφυλακές και ένοπλες δυνάμεις υπό ρωσικό έλεγχο που χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία, στον κατάλογο των τρομοκρατών της ΕΕ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AP.