Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλίας Σιώρας: Tρομοκρατούν τον κόσμο με τις ΜΕΘ ενώ λύσεις υπάρχουν

Ζητήσαμε από τον Ηλία Σιώρα, γιατρό και πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ευαγγελισμού ένα σχόλιο για όσα γράφονται για την αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών Covid και αν υπάρχουν λύσεις για να αντιμετωπιστεί μια επιδείνωση της κατάστασης.

«Γιατί πανικοβάλλουν τον κόσμο με τους 100 διασωληνωμένους και τη μικρή πλέον διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘcovid; Νέες κλίνες κρατικές μέχρι τώρα δεν ανέπτυξαν όπως είχαν υποσχεθεί. Τις ιδιωτικές κλίνες τις χρυσοπληρώνουν για noncovid ασθενείς. Γιατί λοιπόν… κλαψουρίζουν και τρομοκρατούν;

Η μόνη ρεαλιστική και πρακτικά εφαρμόσιμη λύση αυτή τη στιγμή είναι η επίταξη ιδιωτικών δομών, κλινικών και διαγνωστικών κέντρων. Με το προσωπικό να συνεχίσει να εργάζεται με όρους δημοσίου όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση.

Δεν επιτρέπεται καμία αναμονή. Αν επιλέξουν σαν έκτακτο μέτρο την μετατροπή κοινών θαλάμων σε ψευτοΜΕΘ χωρίς εκπαιδευμένο προσωπικό και τον αναγκαίο εξοπλισμό, θα μεγαλώσει το πρόβλημα και για τους υγειονομικούς και για τους ασθενείς. Από τώρα λοιπόν επίταξη πριν έρθουν τα χειρότερα. H OENΓE και τα σωματεία υγειονομικών το απαιτούν από το Μάρτιο.

Επίσης σε απρόβλεπτη αύξηση των αναγκών πρέπει από τώρα να ροβλεφθεί άνοιγμα κλειστών δημόσιων νοσοκομείων, όπως της Πολυκλινικής και του και του Νοσοκομείου Πατησίων που έχουν συνολικά 300!! κλίνες. Αυτό απαιτεί άμεσες τεχνικές μικροπαρεμβάσεις και μόνιμο προσωπικό. Εκεί να δοθούν τα 30 εκατ. Ευρώ και όχι στους κλινικάρχες».

mpelogiannis