Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Κούβας ανακοίνωσε ο Τραμπ επικαλούμενος την… «κομμουνιστική καταπίεση»!!

Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Κούβας ανακοίνωσε χθες, 23 Σεπτέμβρη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Συνεχίζοντας την προκλητική και επιθετική του πολιτική ενάντια στην Κούβα, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει στις 10 Σεπτέμβρη την παράταση για ακόμη ένα έτος των εμπορικών κυρώσεων κατά της Κούβας… «με βάση το εθνικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών».

Χθες, εκτός από το… «εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ»,  ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλέστηκε και την… «μάχη ενάντια στην κομμουνιστική καταπίεση» (!!), προκειμένου να δικαιολογήσει την επιβολή νέων μέτρων που έχουν στόχο να γονατίσουν την Κουβανική οικονομία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

«Σήμερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης μάχης μας ενάντια στην κομμουνιστική καταπίεση, ανακοινώνω ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα απαγορεύσει στους Αμερικανούς ταξιδιώτες να παραμένουν σε ακίνητα που ανήκουν στην κουβανική κυβέρνηση. Περιορίζουμε επίσης περαιτέρω την εισαγωγή αλκοόλ και κουβανικού καπνού» τόνισε ο Τραμπ σε δήλωσή του.

Οι νέες κυρώσεις αποτελούν άλλο ένα επεισόδιο της επιθετικής πολιτικής της Ουάσινγκτον απέναντι στην Κούβα – που εντάθηκε με την ανάληψη της προεδρίας από τον Τραμπ – ενώ βρίσκεται σε πλήρη ισχύ, εδώ και 60 χρόνια, ο γενοκτονικός εμπορικός, οικονομικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός της Κούβας.