Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Κομσομόλσκαγια Πράβντα δημοσιεύει εξαιρετικά βαρύ απολογισμό ρωσικών απωλειών και κατόπιν τον διαγράφει

Η ρωσική εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα», πλέον ένα κλασσικό αστικό ΜΜΕ, με επιχειρηματίες ιδιοκτήτες, διαπλοκή με το αστικό πολιτικό σύστημα της Ρωσίας και με όλα τα «παρελκόμενα» ενός αστικού ΜΜΕ, δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση την Κυριακή, για μερικές ώρες, ιδιαίτερα βαρύ απολογισμό των απωλειών του πολέμου στην Ουκρανία στις τάξεις του ρωσικού στρατού, προτού τον διαγράψει.

Το προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας, που επικαλείτο το υπουργείο Άμυνας, αναφερόταν σε 9.861 νεκρούς Ρώσους στρατιωτικούς από την έναρξη του πολέμου.

Πρόκειται για αριθμό πολλαπλάσιο των 498 πεσόντων, του μοναδικού επίσημου απολογισμού που έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα από τη Μόσχα.

Ωστόσο το επίμαχο απόσπασμα του κειμένου της εφημερίδας διαγράφτηκε μερικές ώρες αργότερα, με την εφημερίδα να κάνει λόγο για χακάρισμα του λογαριασμού της.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός των νεκρών της Ρωσίας ανέφερε ότι 498 Ρώσοι σκοτώθηκαν στις μάχες & 1.597 τραυματίστηκαν – AFP via Getty Φωτο

Εάν ο αριθμός που δημοσιεύτηκε είναι ακριβής, σημαίνει ότι οι απώλειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά βαριές, ακόμη περισσότερο διότι τις υπέστη μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μήνα.

Αυτή τη στιγμή -σημείο γραφής ασχολείται με τους υπάλληλους των εταιρειών που φεύγουν από τη Ρωσία “θα μείνουν στο δρόμο”; …αναρωτιέται εκ του πονηρού.

Υπάρχουν ήδη πάνω από τριακόσιες – μεγάλες ξένες εταιρείες και μάρκες που περιορίζουν τη δουλειά τους στη Ρωσία. Αυτή η «μεγάλη έξοδος» ξεκίνησε λίγο μετά την έναρξη της “ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία” (sic!!).

Είναι αλήθεια πως όχι όλοι έχουν ανακοινώσει οριστικό και αμετάκλητο STOP αυτή τη στιγμή. Το μεγαλύτερο μέρος των εταιρειών – από την ΙΚΕΑ μέχρι τη Volkswagen και τη Microsoft – έκλεισε για λίγο και κρατά στάση αναμονής, επίσης…

Εταιρείες καυσίμων Shell, BP, Equinor, ExxonMobil.
Τράπεζες Deutsche Bank και Commerzbank.
Κινηματογραφικές εταιρείες Walt Disney, Warner Bros, Sony Pictures, Universal Pictures.
Συστήματα πληρωμών Western Union, American Express, PayPal.
Αλυσίδες γρήγορου φαγητού Dunkin Donuts, Starbucks.
Εταιρείες πληροφορικής EPAM Systems, Luxoft DXC Technology.

Αυτές οι εταιρείες απασχολούν ~200.000 υπαλλήλους. Αν μείνουν όλοι άνεργοι, θα είναι σοβαρό πλήγμα -για το ταμείο της χώρας

σσ. Και εις άλλα με υγεία