Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Χρυσή Αυγή, οι δικαστές της Θεσσαλονίκης και οι φίλαθλοι του Πανιωνίου

Μετά το χάδι στους Χρυσαυγίτες από τους δικαστές της Θεσσαλονίκης ήρθε το χαστούκι στο φασισμό από τους φιλάθλους του Πανιωνίου και ελπίζουμε κάτι να διδάχτηκαν από αυτό οι δικαστές που καταδίκασαν ευρωβουλευτή του ΚΚΕ για μια πολιτική δήλωση.

Λέγαμε ότι η απόφαση της «Δικαιοσύνης» για τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλο είναι αέρας στα πανιά των χρυσαυγιτών. Τίνι τρόπω;

Δείτε την ανακοίνωση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή (αποθρασυμένη από την κάθε είδους θεσμική της αντιμετώπιση) για τη στάση των φιλάθλων του Πανιωνίου απέναντι στον Στηβ Γιατζόγλου:

«Όλοι όσοι βρίσκονται στην Eλληνική Eπικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων».

Ποιοι τα λένε αυτά; Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Αυτοί που – αποδεδειγμένα – ευθύνονται για πάμπολλες δολοφονικών προθέσεων επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, κομμουνιστών και αντιφασιστών.

Τα λένε οι απόγονοι αυτών που καταπάτησαν – κάθε λέξη του Συντάγματος τόσο στην περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών όσο και στην περίοδο της Δικτατορίας του Μεταξά.

Τα λένε τα ιδεολογικά παιδιά του Παττακού, ο οποίος ευθύνεται για τα εξοντωτικά βασανιστήρια χιλιάδων αγωνιστών, όπως του Σπύρου Μουστακλή (έφυγε παράλυτος από τα βασανιστήρια της χούντας σαν σήμερα 28 Απριλίου). Του αμετανόητου Παττακού που με τον κυνισμό του φασίστα, λίγο πριν ψοφήσει δήλωνε «καλά τους κάναμε».

Τα λένε οι υμνητές και νοσταλγοί του Χίτλερ. Από αυτόν εμπνέονται (το έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη), τις πρακτικές των ναζί χρησιμοποιούν.

Ο φασισμός δεν είναι πολιτική ιδεολογία. Είναι αρρώστια, είναι σκοτάδι, είναι καθολική απαξίωση του ανθρώπου και του πολιτισμού του, είναι θάνατος, είναι συνώνυμο της βαρβαρότητας. Είναι η χειρότερη μορφή καταναγκασμού του ανθρώπου. 

Είναι μια ιδεολογία εχθρική στον άνθρωπο που καλλιεργεί το ρατσισμό και σπέρνει το μίσος. Οι φασίστες «Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί» (Ναζίμ Χικμέτ).

Είναι μια ιδεολογία καταδικασμένη από τον ΟΗΕ. Ταυτισμένος με τα στυγερότερα εγκλήματα στην ανθρώπινη ιστορία.

Πολεμάμε το δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού. Δεν αφήνουμε τόπο να σταθούν οι φασίστες χρυσαυγίτες. Παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννάει.

Ατέχνως

Φίλαθλοι Πανιωνίου στο φασίστα Στηβ Γιατζόγλου: «Δεν δεχόμαστε φασίστες στον Πανιώνιο»