Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Πλεύρης: Χωρίς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους – Τέλος στα μίνι λοκντάουν

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες στο εξής σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και αφορούν επιπλέον ελευθερίες.

Οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις.

Επιπλέον ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορονοϊού. Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

— Δεν αλλάζουν οι κανόνες και οι περιορισμοί για τους μικτούς χώρους.

— Τα μέτρα θα απλοποιηθούν σε διάστημα 15 ημερών.

Την ίδια ώρα, δεν παίρνεται κανένα μέτρο προστασίας της υγείας των εργαζομένων, ενώ παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις στην Υγεία. Χαρακτηριστικά στη Βόρεια Ελλάδα η κατάσταση, σε ό,τι αφορά την πανδημία, θυμίζει μέρες του περσινού Οκτώβρη, με την πληρότητα στις ΜΕΘ/ΜΑΦ COVID να φτάνει πάνω από το 90% και τα νοσοκομεία να στραγγίζουν από προσωπικό, αφού στις εκατοντάδες προϋπάρχουσες ελλείψεις έχουν προστεθεί άλλες 1.500, λόγω των αναστολών εργασίας σε μη εμβολιασμένους υγειονομικούς.

vivlio mpelogiannis