Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ινγκενμποργκ Μπέγκελ: «Ο Μητσοτάκης κάνει την βρώμικη δουλειά της Ευρώπης» στο προσφυγικό

Την Ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε για την τραγική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά η Ολλανδή δημοσιογράφος Ινγκενμποργκ Μπέγκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra News.

 

Μιλώντας για το περιστατικό στο Μέγαρο Μαξίμου και απαντώντας στο αν ήταν άκομψο να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό της χώρας για το προσφυγικό, η κ. Μπέγκελ είπε μεταξύ άλλων:

«Στην ουσία ο Μητσοτάκης κάνει την βρώμικη δουλειά της Ευρώπης. Δηλαδή η Ευρώπη έχει προκαλέσει αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα. Και μπορούσαμε να το περιμένουμε πριν έξι χρόνια. Οι Βρυξέλλες έχουν προδώσει την Αθήνα, όπως η Αθήνα έχει προδώσει τα ελληνικά νησιά με την συμφωνία με την Τουρκία».

Αναφορικά με τις επαναπροωθήσεις προσφύγων, η Ολλανδή δημοσιογράφος είπε πως όλοι γνωρίζουν πως αυτό είναι μια πραγματικότητα προσθέτοντας ότι είναι «φως φανάρι» πως «υπάρχει τουρκική προπαγάνδα» και πως «η Τουρκία εκβιάζει και την Ευρώπη και την Ελλάδα χρησιμοποιώντας τους καημένους τους πρόσφυγες».

Επίσης, η κα. Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ σημείωσε ότι δεν σκόπευε να βρεθεί στην συνέντευξη τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου και πως εκλήθη εκεί από την Ολλανδική πρεσβεία, τονίζοντας μάλιστα ότι, δεδομένων των απόψεών της, οι Ολλανδοί αλλά και το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού έπρεπε να περιμένουν μια τέτοιου είδους ερώτηση από την ίδια.

Η δημοσιογράφος επέμεινε στους χαρακτηρισμούς για τους δύο πρωθυπουργούς, λέγοντας συγκεκριμένα ότι ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε μπορεί να «διαγωνιστεί» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ποιός λέει τα περισσότερα ψέματα.

Ταυτόχρονα, η κα. Μπέγκελ υπογράμμισε ότι υποχρέωση του δημοσιογράφου είναι να ψάχνει την αλήθεια και να ελέγχει την εξουσία.

che guevara 008