Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση στο προξενείο των ΗΠΑ στις 13/11 για τα νέα σχέδια σε βάρος της Κούβας

Παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας για τα νέα σχέ­δια των ιμπε­ρια­λι­στών σε βάρος της Κού­βας, διορ­γα­νώ­νουν το Σάβ­βα­το 13 Νοέμ­βρη στις 12 το μεση­μέ­ρι, μπρο­στά στο Προ­ξε­νείο των ΗΠΑ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης και η Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη της πόλης (ΕΔΥΕΘ).

Η κινη­το­ποί­η­ση γίνε­ται με αφορ­μή τις νέες «αυθόρ­μη­τες» αντι­κυ­βερ­νη­τι­κές δρά­σεις και δια­δη­λώ­σεις στο έδα­φος της Κού­βας και αλλού, από 12 – 15 Νοέμ­βρη, που σχε­διά­ζουν ΗΠΑ, ΕΕ και οι διά­φο­ρες γνω­στές και καλο­πλη­ρω­μέ­νες αντε­πα­να­στα­τι­κές ομά­δες στην Κού­βα, συνε­χί­ζο­ντας την προ­βο­κά­τσια και την επι­χεί­ρη­ση επέμ­βα­σης στις εσω­τε­ρι­κές υπο­θέ­σεις της.

Ολό­κλη­ρη η ανα­κοί­νω­ση έχει ως εξής:

Οι γύπες του διε­θνούς ιμπε­ρια­λι­σμού, οι πρω­τα­θλη­τές της υπο­κρι­σί­ας ξανα­χτυ­πούν και πάλι.

ΗΠΑ, ΕΕ και οι διά­φο­ρες γνω­στές και καλο­πλη­ρω­μέ­νες αντε­πα­να­στα­τι­κές ομά­δες στην Κού­βα, συνε­χί­ζουν την προ­βο­κά­τσια και την επι­χεί­ρη­ση επέμ­βα­σης στις εσω­τε­ρι­κές υπο­θέ­σεις της. Νέες «αυθόρ­μη­τες αντι­κυ­βερ­νη­τι­κές» δρά­σεις και δια­δη­λώ­σεις προ­ε­τοι­μά­ζο­νται μέσα στο έδα­φος της Κού­βας και αλλού, στο διά­στη­μα από 12 – 15 Νοέμ­βρη 2021.

Σκο­πός τους να δια­μορ­φώ­σουν εικό­να απο­στα­θε­ρο­ποί­η­σης στο νησί, σε μια περί­ο­δο που η Κού­βα προ­σπα­θεί να ανοί­ξει ξανά τον του­ρι­σμό, έχο­ντας εξα­σφα­λί­σει επι­τυ­χί­ες στην εμβο­λια­στι­κή και φαρ­μα­κευ­τι­κή κάλυ­ψη του πλη­θυ­σμού για την προ­στα­σία από τον κορο­νο­ϊό. Επι­δί­ω­ξή τους είναι η ανα­τρο­πή της κυβέρ­νη­σης και των κατα­κτή­σε­ων της κου­βα­νι­κής επανάστασης.
Εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται τις δυσκο­λί­ες και ελλεί­ψεις του τελευ­ταί­ου δια­στή­μα­τος, οι οποί­ες όμως οφεί­λο­νται στον απάν­θρω­πο και εγκλη­μα­τι­κό απο­κλει­σμό των ΗΠΑ και τα νέα πρό­σθε­τα μέτρα που πήρε η κυβέρ­νη­ση Τραμπ και εφαρ­μό­ζει η κυβέρ­νη­ση Μπάιντεν.

Το περα­σμέ­νο καλο­καί­ρι έσπα­σαν τα μού­τρα τους. Δεν τα κατά­φε­ραν παρά τον τερά­στιο καλο­πλη­ρω­μέ­νο προ­πα­γαν­δι­στι­κό μηχα­νι­σμό τους σε Μέσα Μαζι­κής Ενη­μέ­ρω­σης και διά­φο­ρες δήθεν Μη Κυβερ­νη­τι­κές Οργα­νώ­σεις. Δια­σπεί­ραν ψεύ­τι­κες και παρα­πλα­νη­τι­κές «ειδή­σεις», παρα­ποι­η­μέ­νες εικό­νες στα ΜΜΕ που παρου­σί­α­ζαν τις μαζι­κές δια­δη­λώ­σεις στή­ρι­ξης του σοσια­λι­σμού με τις σημαί­ες της Κού­βας και της Επα­νά­στα­σης ως δήθεν αντι­κυ­βερ­νη­τι­κές, ενώ έφτα­σαν στο σημείο να δημο­σιεύ­ουν εικό­νες από παλιές συγκε­ντρώ­σεις στην Αίγυ­πτο, την Αργε­ντι­νή, την Ισπα­νία ως δήθεν δια­μαρ­τυ­ρί­ες απελ­πι­σμέ­νων πολι­τών στην Κούβα!

Ο ίδιος ο κου­βα­νι­κός λαός, στη­ριγ­μέ­νος στο τερά­στιο κύμα διε­θνούς αλλη­λεγ­γύ­ης από σωμα­τεία, οργα­νώ­σεις και μια σει­ρά φορείς σε όλο τον κόσμο, και στην Ελλά­δα, έβα­λε φρέ­νο στα σχέ­δια τους! Όσες κορώ­νες κι αν βγά­ζουν οι ιμπε­ρια­λι­στές και τα τσι­ρά­κια τους για «ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα», όσα αντι­κου­βα­νι­κά ψηφί­σμα­τα κι αν υιο­θε­τή­σει η ΕΕ, όση τέχνη κι αν επι­στρα­τεύ­σουν στην προ­βο­κά­τσια τους, ματαιοπονούν.

Οι λαοί έχουν πεί­ρα και μνή­μη! Γνω­ρί­ζουν ποιος είναι ο πραγ­μα­τι­κός εχθρός! Είναι ο ιμπε­ρια­λι­σμός και οι δυνά­μεις του, που σκορ­πούν τα πρα­ξι­κο­πή­μα­τα και τις επεμ­βά­σεις, τον πόλε­μο και την κατα­στρο­φή, την φτώ­χεια και την εξα­θλί­ω­ση, την προ­σφυ­γιά και τη μετανάστευση.

Διεκ­δι­κού­με:
Τον τερ­μα­τι­σμό του απάν­θρω­που αμε­ρι­κά­νι­κου απο­κλει­σμού, που συνε­χί­ζε­ται μέχρι σήμε­ρα με ανυ­πο­λό­γι­στες συνέ­πειες, κοστί­ζο­ντας πάνω από 145 δισε­κα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια σε βάρος του κου­βα­νι­κού λαού!
Την επι­στρο­φή του εδά­φους της βάσης του Γκουα­ντά­να­μο που παρά­νο­μα κατέ­χουν οι ΗΠΑ!
Την άρση κάθε είδους κυρώ­σε­ων και προ­κλη­τι­κών δρά­σε­ων, να στα­μα­τή­σουν κάθε είδους επεμ­βά­σεις στις εσω­τε­ρι­κές υπο­θέ­σεις της Κούβας!

Ο λαός της Κού­βας δεν είναι μόνος, έχει την αλλη­λεγ­γύη και τη στήριξη
των εργα­ζό­με­νων και των λαών όλου του κόσμου! Θα νικήσει!

Όλες και όλοι στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, το Σάββατο 13/11/2021 ώρα 12:00μ, μπροστά στο Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο